Yeni Konya Gazetesi - Günlük tarafsız siyasi gazete

Torku’dan Türkiye’nin ilk ruşeymli bisküvisi

"Doğal Olarak Bizden” sloganıyla yola çıkan ve kısa sürede Türkiye sınırlarını aşarak dünya markası haline gelen Torku, ürün yelpazesine bir yenisini daha ekledi. Buğdayın kalbi olarak ifade edilen rüşeym, Türkiye'de ilk kez bisküvi ile buluşturuldu ve yeni bir lezzet ortaya çıktı. Son teknolojiyle donatılan tesislerde üretilen Torku Tam Ruşeymli Bisküviler, 3 farklı çeşit ile raflardaki yerini aldı.

 Torku’dan Türkiye’nin ilk ruşeymli bisküvisi
18 Eylül 2018, Salı günü, saat 13:36 'de eklendi.

Kristal şekerden paketli kristal ve küp şekere, sıvı şekerden tatlı şerbetine, esmer şekerden çikolataya, lokum ve şekerlemelerden gofrete, kekten bisküviye, kırmızı taze etten sucuk, salam, sosis gibi et ürünlerine, sütten yoğurt, ayran, peynir gibi süt ürünlerine, dondurulmuş parmak patatesten soğan halkasına, patates kroketinden rafine ayçiçek yağına, meyve suyundan sirkeye, tahinden pekmeze domates gibi modern seracılık ürünlerinden pizzaya, şalgamdan bulgur çeşitlerine kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Torku, yeni bir lezzeti daha tüketiciyle buluşturdu.

Buğdayın kalbi olarak da tanımlanan ve 1 ton buğdaydan yaklaşık 1 kilo elde edilebilen rüşeym, bisküviyle harmanlandı, Türkiye'de ilk defa Torku tarafından üretildi. Tüketici sağlığını birinci önceliği kabul eden ve Konya Şeker'in Unlu Mamuller Tesislerinde üretilen Torku Tam Ruşeymli Bisküviler, raflardaki yerini aldı. Torku'nun, bir çiftçi kuruluşu olan Konya Şeker'in gıda sektöründeki çatı markası olduğunu hatırlatan Konya Şeker Atıştırmalık İş Birimleri Koordinatörü Rafet Karataş, önümüzdeki süreçte de Torku'nun yeni ve farklı tatlarla sürprizler yapmaya devam edeceğini ifade etti. Karataş, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk'un kendilerine çizdiği vizyon çerçevesinde, doğal kalmayı, doğal olanı tüketiciye sunmayı, güvenilir gıdanın adresi olmayı kısa zamanda başardıklarını da kaydetti.

TORKU, DÜNYA PAZARLARINDA DA FARKLILAŞMAYI HEDEFLİYOR
Konya'nın, Türkiye'nin tahıl ambarı şeklinde tanımlandığını, Konya Şeker'in ise Konya'yı gıdanın başşehri, gıda üretiminde referans şehir yapmak için yola çıktığını vurgulayan Başkan Konuk'un, gıdada referans şehir olabilmek için hem inovatif ürünler üretmek hem de ürün içeriği olarak kıymetli ve sağlıklı ürünler geliştirmek gerektiğine işaret ettiğini belirten Karataş, "Başkanımız Recep Konuk, buğdayın en kıymetli yerinden en kıymetli ürünü üretmek için bir çalışma yapılması talimatını verdi ve Ruşeymli Bisküvi geliştirmek için ürün geliştirme çalışması sürecini bu talimatla başlattık. Yaklaşık 8 ay süren Ar-Ge sonucunda Torku Tam Ruşeymli Bisküvilerin tadım testleri de dahil tamamlandı. Lezzet ve kaliteden taviz vermeden tüketici sağlığı öncelikli olacak şekilde üretilen Ruşeymli Bisküvilerin içeriğinde rüşeymin yanı sıra tam buğday unu da kullanıldı. Lif yönünden zengin bir içeriğe sahip, glikoz şurubu içermeyen Torku Tam Ruşeymli Bisküvi Ailesinin orman meyveli çeşidinde de gerçek meyve parçacıkları kullanıldı. Türkiye'de Ruşeymli Bisküviyi ilk defa üreten Torku, söz konusu ürün ve yeni çıkaracağı inovatif ürünler ile orta ve uzun vadede dünya pazarlarında da farklılaşmayı ve hem iç hem dış pazarlarda pazar payını büyütmeyi hedefliyor” dedi.

TORKU, BUĞDAYIN KALBİNİ BİSKÜVİYLE BULUŞTURDU 
Torku Tam Ruşeymli Bisküviler, Türkiye'nin Üretim Üssü, Konya Şeker'in Çumra Kampüsündeki Atıştırmalık Fabrikasında üretiliyor. Torku Tam Ruşeymli Bisküviler, zarif kalıp tasarımı ile de sağlıklı ürün olma özelliğinin ve lezzetinin yanı sıra görselliği ile de farklılaşıyor. 
Tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlayan ruşeym, buğdayın hayat kaynağı. Buğday ruşeymi, tüm tanenin yaklaşık olarak % 3'ünü oluşturuyor. 
Buğdayın alt kısmında bulunan, bitkinin oluşmasını sağlayan ve taneye hayat veren rüşeym, buğdayın içinde bulunan değerli tüm vitamin ve mineralleri bünyesinde barındırmaktadır. Buğdayın işlenerek una dönüştürülmesi aşamasında, özel ayrıştırma işlemi uygulanarak üretilen ve 1 ton buğdaydan yaklaşık 1 kilo elde edilebilen rüşeym, lif açısından zengin, kıymetli bir ürün. Glikoz şurubu içermeyen yeni Tam Ruşeymli Bisküvi Ailesi, ruşeymin yanı sıra tam buğday unu kullanılarak üretiliyor. Torku Tam Ruşeymli Bisküvi Ailesinin "Sade”, "Çikolata Kaplamalı Klasik” ve "Çikolata Kaplamalı Orman Meyveli” olmak üzere üç çeşit seçeneği bulunuyor. 
Çikolata kaplamalı Torku Tam Ruşeymli Bisküvileri, çikolata sevenleri de mutlu ediyor ve leziz çikolata kaplamasıyla eşsiz bir lezzet sunuyor. Yeni Torku Tam Ruşeym Ailesi'nin en iddialısı çikolata kaplamalı orman meyveli olanı. Atıştırma zamanı kendini farklı tatlar ile şımartmak isteyenler için üretildi. 

Torku, reklam kampanyasında "bir kalbin iyiliğini taşıyan her şey eşsizdir " söylemiyle 1 ton buğdaydan yaklaşık 1 kilo çıkan, buğdayın kalbi ruşeymin değerini ve önemini vurgulanıyor. Eşsiz tatlarıyla Tam Ruşeymli Bisküviler Torku güvencesiyle tüketicilerinin beğenisine sunuluyor. 


Bu haber 1065 kez okundu.
Yorumlar
KÖŞE YAZARLARI
SON DAKİKA HABERLERİ