Konya Pilav Kültürü

Konyamıza özgü düğün yemekleri kültürümüzün bir parçası haline geldi. Üzerine muhabbetler yapılan, efsane pilavcıların konuşulduğu bu kültür, Konya dışından gelenler için hayret içinde karşılanıyor. Son dönemde en çok konuşulan ise neden pirinç yerine bulgur kullanılmadığı. Hem ekonomik hem sağlıklı hem de bölgemizde üretilen bulgurun artık pilav kültürümüzde yer almalı. Pirinç özellikle diyabet hastaları için sorun teşkil ediyor. O halde halen neden pirinç kullanımı devam etmekte anlamış değilim. Düğün salonlarının bu anlamda teşvik etmeleri ve yönlendirmeleri gerekiyor. Her yıl milyonlarca liranın kendi ürünümüz olmayan pirince gitmesi anlaşılabilir değil. Umarım bulgur pilavı en yakın zamanda düğün yemeklerinin bir parçası haline gelir. Bu arada düğün demişken, Konya da bulunan düğün salonlarının yetersiz kaldığını görüyoruz. Yoğunluğun Meram ilçesinde olması hafta sonu o bölgenin trafik yoğunluğunu da bir hayli fazlalaşıyor. Onun için Selçuklu ve Karatay bölgesinde de ihtiyacın olduğu görülüyor.Karatay Belediyemizin 3000 kapasiteli yeni kır düğün salonu oldukça yerinde bir hizmet olmuş. Bu anlamda Selçuklu ilçemize de buna benzer bir tesis yapılabilir. Konya büyüyor, gelişiyor. Haliyle ihtiyaçlarda karşılanmalı. Eyvallah.

Yazarın Diğer Yazıları