Güçlü, Güç Yeniledi

Bir dernek düşünün; belli bir yeri yok, faaliyet yapıyor, harcama yok, yani dernek kasasından bir kuruş para çıkmıyor. Buna rağmen aksatmadan, zamanını geçirmeden, mükemmel şekilde kültür programlarını yürütüyor. Bunu her babayiğit yapamaz. Bu, sosyal, herkesle barışık, alçakgönüllü, "yaratılanı severiz yaratandan ötürü” anlayışına sahip olanların işi. Bu, her kişinin harcı değil, er kişinin harcı. Böyle bir derneğe siz nasıl bir ad verirsiniz? Adını ne koyarsınız? Size göre buna ne denir? Zorlamayın kendinizi ben söyleyeyim; vefakârlık, fedakârlık!

Gerçi zamanımızda vefanın sadece adı kalmışsa da, Aydınlar Ocağında bunun somut, elle tutulur, gözle görülür, ete kemiğe bürünmüş halini görüyoruz. Her yerde; adıyla, soyadıyla, karakteriyle, maneviyatıyla güçlü insanlara ihtiyacımız var. Güçlüler, topluma güç verir. Güçlüler sayesinde güçleniyoruz.

Bir yılı aşkındır Aydınlar Ocağı Salı sohbetleri şiir okumalarında şiirlerimden okumaktayım. Her şair de kendi şiirlerini terennüm etmekte. Sadece bir yıl değil, 23 yılı aşkındır bu faaliyetler yapılıyor. Daha önce Sille Kültür evinde yapılırdı. Sonradan Kültür Park İl Halk Kütüphanesi konferans salonuna alındı.

Her konuda, her alanda konferans, panel, sohbet ve söyleşiye açık bir dernek. Kim; "ben falan konuda konuşmak istiyorum” diyorsa konuşabilir. Sınırlama yok, yasaklama yok.

05 Ocak 2019 tarihinde yapılan kongrede yönetim, denetleme, ilim ve istişare kurulları belirlendi.

KONYA AYDINLAR OCAĞI YENİLENDİ

Konya Aydınlar Ocağı'nın Öncü Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen kongresinde, yönetim kurulu yenilendi.

Öncü Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen kongrede Konya Aydınlar Ocağı'nın yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Dr. Mustafa Güçlü, Mustafa Sinan Ümit, Mustafa Balkan, Hasan Özücan, Mehmet Altuntaş, Ahmet Kuş, Dr. Ersin Bulun.


YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

70 üyeden oluşan Konya Aydınlar Ocağı'nın daha sonra görev dağılımı yapacak olan Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: 
Asil Üyeler: Dr. Mustafa Güçlü, Mustafa Sinan Ümit, Mustafa Balkan, Hasan Özücan, Mehmet Altuntaş, Ahmet Kuş, Dr. Ersin Bulun. 
Yedek Üyeler: Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Şimşir, Önder Volkan Erikçi, İbrahim Dıvarcı, Ahmet Akalın, Mehmet Sadık Oturanç, Celalettin Kara, Mustafa Durdu.

Denetleme Kurulu: Av. Ahmet Güney, Av. Abdürrahim Küçük, Bekir Şahin (Asil Üyeler), Muzaffer Tulukcu, Kâzım Öztürk, Saffet Yurtsever (Yedek Üyeler).

İlim-İstişare Kurulu: Av. Mehmet Ali Uz, Musa Erarıcı, Abdullah Akçay, Mehmet Emin Mıhoğlu, Mehmet Gökçe, Ali Naltekin, Dr. Halil Öztürk, Prof. Dr. Caner Arabacı, Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, Dr. Öğretim Üyesi Hacı Ahmet Şimşek.

Yeni seçilen dönül dostlarına başarılar dilerim. Yolları açık olsun. Aydınlar Ocağı; bir irfan sofrasıdır. Her arif bu sofradan yararlanabilir.

 

İrfan Sofrası!

Hakkı konuşarak, sohbeti kıyamlandırmak,

İhsan okulunda, sözü kıvamlandırmak

Ya hayır söylemek, ya da anlamlandırmak

Âlimler içinde, ârifçe sohbet ne güzel!


Sohbet ortamında, sevgi çiçekleri açar,

Edip insanlar dili tatlı, inciler saçar.

İrfan okulunda talebe olmak ne güzel,

İhsan sofrasında, dostlarla sohbet ne güzel!


Sözlerde; ne riya, ne yalan, ne de maske var,

Satır satır, cümle cümle, kalbe mesaj akar.

Dinleyene zevk verir, konuşan hak'la bakar.

Ârif meclisinde insanca bakmak ne güzel!


İrfan okulunda; insanı dost eylemişler,

Gönüllere girmiş, ihsanı dest eylemişler,

Gönül Kâbesi'ni fethetmiş, mest eylemişler,

Dost bahçelerinde gül olup açmak ne güzel!


İnsanı güzel, hayvanı güzel, dağı güzel,

İrfanî elle beslenen üzümü, bağı güzel,

İlimle örülmüş gönüller ağı güzel.

İhsanla bakan göz, insanî hayat ne güzel!


Yazarın Diğer Yazıları