Yeni Konya Gazetesi - Günlük tarafsız siyasi gazete
Niyazi DÜNDAR
Niyazi DÜNDAR
niyazidundar@yenikonya.com.tr

LİMON KABUĞU DEYİP ATMAYIN!

15 Temmuz 2017, C.tesi günü eklendi. Font boyutu:

Limon kabuğu çayı birçok ülkede geleneksel bir tedavi aracı olarak kullanılmaktadır. Asitli, canlandırıcı ve taze tadı özellikle sağlığınızı korumak için size yardım edecektir. Bal gibi doğal bir tatlandırıcı ile beraber sabah ya da öğle yemeğinden sonra içilmesi en idealdir. Hazırlanan altın renkli çayın içinde saymakla bitmeyen fayda bulunmaktadır. Sağlığınız için harika bir şifa çayının birçok faydasından bir kaçına değinecek olursak. Limon kabuğu çayı özellikle gaz problemine birebirdir. Bildiğiniz üzere, bu tip bir rahatsızlık genelde akşamüzeri ya da ağır bir yemek yendikten sonra oluşur. Ne zaman gazınız varsa, bu çaydan kendinize bir bardak hazırlayın, şişkinliğinizi ve gazınızı dakikalar içinde alacaktır. Aynı zamanda karaciğerinize de iyi gelir. İltihabı azaltır, enzim ve mineral metabolizmasının düzgün çalışmasını teşvik eder. Kanınızdaki alkalin düzeyini düzenler. Ayrıca vücudunuzu temizler ve ödem oluşmasını da engeller. Soğuk algınlığı ve nezleyi önler. Antiseptiktir. Ağız kokusunu önler. Cildin fazla yağını alır. Limon kabuğu çayı aynı zamanda kilo vermenize yardımcı olur. Toksinlerden kurtulursunuz, metabolizmanız aktif hale gelir ve yağ yakarsınız. Düzenli olarak limon kabuğu çayı tüketmek bağışıklık sisteminizin de güçlenmesine yardımcı olacaktır. Mukoza zarının tahrişinden dolayı, karın ağrısı yapabileceğinden gastrit sorununuz varsa limon kabuğu çayı içmemeniz gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Gelelim limon kabuğu çayı nasıl hazırlanır? Malzemeler; Bir litre su, iki adet limon kabuğu, bir limonun suyu ve 4 yemek kaşığı baldan oluşur. Hazırlanışı; İlk yapmanız gereken bir litre suyu kaynatmaktır. Su ısındığında, (yıkanmış) iki limonun kabuğunu suyun içine atın. Kaynadığında limon suyunu ekleyin. 20 dakika kadar daha suyu kaynatıp altını söndürdükten sonra balı ekleyip 10 dakika bekletin.10 dakika sonunda karışımı cam bir şişenin içine boşaltarak, dışarıda ışık almayan bir yerde saklayabilirsiniz. İçimi; Günde iki bardak veya gün aşırı bir litre kadar tüketebilirsiniz. Nasıl kolayınıza gelirse ona göre tercih ederseniz. Sonuç olarak, düzenli bir şekilde limon kabuğu çayı tükettiğinizde savunma sisteminizi güçlendirmiş, soğuk algınlığı ve nezleyi önlemiş ve vücudunuzu temizlemiş olacaksınız. İlk limon kabuğu çayınızı aç karna sabah içmek en iyisidir. Ardından kahvaltı etmeden önce bir yarım saat kadar beklemenizde fayda var. Bir sonraki bardağı sindiriminize iyi geleceği için öğle yemeğinden sonra içebilirsiniz. Bu kadar faydanın yanında bir kaç kilo vermek istiyorsanız akşamüzeri ve bir tane daha gece yatmadan önce içmeye devam edebilirsiniz. Hazırladığınız çayı dengeli bir beslenmeyle birleştirilince vücudunuzu toksinlerden arındıracak ve fazla yağdan kurtulacaksınız. Yalnızca vücudunuzun savunma mekanizmasını güçlendirmek, karaciğerinize bakmak, sindiriminizi sisteminizi rahatlatmak istiyorsanız günde bir veya iki bardak içmeniz yeterli olacaktır.  Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Bu yazı 627 kez okundu.
Yorumlar
KÖŞE YAZARLARI
SON DAKİKA HABERLERİ