Kabak Çekirdeği Tüketmek İçin Sebepleriniz Var

Kabak çekirdeği, artrit ve iltihap ile mücadele etmesinin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendiren omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir. Bu beyaz çekirdekler vücudunuz için harika olan besinleri içermektedirler.

Kabak çekirdeğini yemek için en büyük sebeplerin bazılarından söz edelim.

Artriti tedavi eder; Bu harika çekirdekler, artritin neden olduğu enflamasyonu azaltır ve kemiklerin korunmasına yardımcı olur. Daha yaşlı çekirdekler, sağlığınız için daha faydalıdır. Üstelik ilaç tedavisine karşın, kabak çekirdeğinin herhangi bir yan etkisi yoktur.

Prostatı korur; Kabak çekirdekleri prostatı sağlıklı tutmaya yardımcı olur. Yağları sayesinde, prostat enflamasyonunun kontrolünde önemli rol oynarlar. Özellikle kabak çekirdeğinin yağı neredeyse mucizevi etkilere sahip olabilir. Çekirdeklerin yüksek çinko içeriği olağanüstü sonuçlara neden olur.

Diyabeti kontrol etmeye yardımcı olurlar; Tıpkı ceviz, benzeri kuruyemişler ve çekirdekler gibi, kabak çekirdeği içindeki karbonhidratlar da komplekstir. Bu, sizi doymuş hissettirirken, kan şekeri seviyenizi sabit tuttukları anlamına gelmektedir. Kabak çekirdeği, modern ve meşgul hayatlarımızda, zararlı ve yaygın olan stres ile savaşmaya yardımcı olur. Yatmadan önce, kendinize bir avuç kabak çekirdeğiyle birlikte 15 adeti geçmeyen çiğ badem ile tüketmeniz fayda sağlayacaktır.

Daha iyi uyumanıza yardımcı olur; Kabak çekirdeği iyi bir triptofan kaynağıdır. Uyku bozukluğu sorunlarını hafifletmek için triptofan alan kişilerin yaklaşık %50'sinde triptofan tedavisinin olumlu etkiler gösterdiği rapor edilmiştir. O yüzden bu çekirdekleri yatmadan önce tüketmek, daha iyi uyumanızda yardımcı olacaktır.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirir; Yüksek çinko içeriği sayesinde, kabak çekirdeği vücudunuz için en yararlı çekirdeklerden biri olarak kabul edilir. Çinko eksikliği, bağışıklık sisteminiz için zararlıdır, büyüme gecikmelerine ve saç dökülmesine neden olur.

Menopoz sonrası kadınlar için faydalıdır; Bu çekirdeklerin yağı, postmenopozal belirtileri yönetmeye yardımcı olabilen doğal bir fitoöstrojendir. Düşük kan basıncı, sıcak basmaları, baş ağrısı, eklem ağrısı kısacası kadınlar için oldukça çok önerilmektedir.

Kardiyovasküler uyarıcıdır; Kabak çekirdeğinde benzersiz organik bileşiklerden biri, fitosterollerdir. Kan pıhtılaşmasını önler, kalp krizi ve felç riskini azaltırlar. Buna ek olarak, bu çekirdeklerdeki yüksek bakır seviyesi, vücudunuzun kırmızı kan hücresi sayısını artırır ve kan damarlarınızdaki oksijen taşınmasına yardımcı olur.

Sağlığınız için çok önemli olan Omega-3 yağ asitleri bakımından harika bir kaynaktır. Fakat, daha fazla omega 3 yağ asidi almaya çalışıyor olsanız bile, yediğiniz kabak çekirdeği sayısına dikkat edin. İdeali günde bir avuç kabak çekirdeği tüketmek yeterlidir.

Kabak çekirdeğini yemenin ve en çok fayda sağlamanın en iyi yolu onu kavrulmadan çiğ olarak tüketmektir, çünkü ısıtıldığında bazı besin maddelerini kaybederler. Çok lezzetli olduklarından dolayı bağımlı olabileceğiniz için, ne kadar yediğinize dikkat etmeniz önemlidir. Yüksek yağ içeriğinden dolayı porsiyonlarınıza dikkat etmezseniz, diyetinizde sorunlara neden olabilirler. Sağlıklı mutlu günler dilerim.


Yazarın Diğer Yazıları