DOLAR
42,08
EURO
48,57
STERLİN
55,45
GRAM
5.640,37
ÇEYREK
9.260,40
YARIM ALTIN
18.427,45
CUMHURİYET ALTINI
36.794,55

Konya’da il olmaya en yakın ilçe

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da il olmaya en yakın ilçe
MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada il sayısı 100’e çıkacak sözlerinden sonra Konya’da gözler ilçelere çevrildi.

Konya'nın 31 ilçesi vardır. Bunlar Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çeltik, Cihanbeyli, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı,Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak.

Konya'da belediyelerden kiracılarına 2 aylık erteleme desteği

Hangi ilçelerin il olacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak medyada dolaşan listelerde Ereğli'nin ismi de yer alıyor. Listelerde Ereğli'nin isminin geçmesi ilçede heyecan oluştururken il merkezi ve diğer ilçeler olası bir bölünmeye mesafeli duruyor.

KONYA EREĞLİ TANITIM - YouTube

Ereğli nerde?

Ereğli, Konya ilinin güneydoğusunda yer almaktadır. İlçenin kuzeyinde Emirgazi, doğusunda Niğde, güneyinde Karaman ve Halkapınar, batısında ise Karapınar bulunmaktadır. Konya'ya 150 kilometre uzaklıktadır.

Konya Ereğli'de Taş Evler restore ediliyor

Ereğli İsmini nerden aldı?

İlçe adını, Bizans İmparatoru Herakliyüs'tan alır, bu ad ise Yunan mitolojisinde yarı tanrılaşmış bir kahraman olan Herakles'ten gelmektedir. "Herakliyüs” kelimesi zaman içinde Türkçenin ses yapısına uygun olarak sırasıyla; Herakle, İrakle, Eregle, Eregli, Eregliyye ve son olarak Ereğli şeklini almıştır.

Konya Ereğli Temizlik Firmaları – Konya Temizlik

Ereğli'nin tarihi

Tarih boyunca Hitit, Asur, Kimmer, Frig, Lidya, Pers, İskender İmparatorluğu, Roma İmparatorluğu ve Bizans idaresinde bulunmuş Ereğli, 9 asırda Bizans ile Abbasiler arasındaki mücadeleye sahne oldu. Anadolu Selçukluları zamanında Türklerin idaresine giren ve 1211 ve 1216 yılları arasında Kilikya Ermeni Krallığı işgalinde kalan Ereğli, Anadolu Beylikleri zamanında Nure Sufi Bey'in kurduğu Karamanoğlu Beyliğinin 1250 ve 1256 yılları arasındaki ilk başkenti olmuştur. İlçe, Fatih Sultan Mehmet devrinde Osmanlı topraklarına katıldı. 1553'te Kanuni Sultan Süleyman İran seferi dönüşünde çadır kurup konaklamış ve oğlu Şehzade Mustafa'yı Ereğli'de boğdurtmuştur. Bağdat Demiryolu'nun ilçeden geçmesi ile Ereğli'nin önemi daha da arttı. Osmanlı Devleti'nin son döneminde Konya vilayetine bağlı bir kaza merkezi olan Ereğli, Cumhuriyet döneminde de ilçe olma durumunu devam ettirdi.

Konya Ereğli'de 6,6 milyon TL'ye satılık iki arsa – EmlakNews.com.tr

Ereğli nüfusu

Ereğli'nin nüfusu 2022 yılında yapılan en son verilere göre 150 bin 978 kişi bulunmaktadır. Bu nüfus, 76 bin 239'u erkek ve 74 bin 739'u kadından oluşmaktadır.

(Sibel Karaca)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • B
    Bilgireis
    2 yıl önce

    Ereğli il olmasın Çumra il olmaya bence daha yakın

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (22)
  • SB
    Şaban Bayram
    2 yıl önce

    Ne özelliği var da Ereğli değilde Çumra olsun diyorsun?

    • Begen (2)
    • Begenme (1)
  • Ereğlili
    2 yıl önce

    Ereğli mutlaka il olmalıdır. Konyalı hemşerimiz de desteklemelidir.

    • Cevapla
    • Begen (10)
    • Begenme (1)
  • A
    Abdullah
    2 yıl önce

    Konya'nın 30 değil 31 ilçesi bulunmaktadır. Ayrıca Karapınar Konya'nın ilçesi değil mi? Orası yazılmamış haberde.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (5)
  • G
    Gonyalı
    2 yıl önce

    Dikkatli okursan görürsün. Ha bir de en yakın zamanda göz doktoruna git

    • Begen (3)
    • Begenme (0)
  • K
    Kadriye
    2 yıl önce

    Karapınar var

    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • EP
    Erğlili pala
    2 yıl önce

    Çumranın nüfusu kaç. Özelliği neki vilayet olsun.Akşam 8 den sonra kuş uçmaz kervan geçmez.Aç tavuk rüyasında kendisini darı ambarında görür misali .

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER