Türkiye’de ağustos ayında 203 bin 60 ton tavuk eti üretimi yapıldı. Üretim, yıllık bazda yüzde 5,9 azalırken aylık bazda yüzde 4,2 artış gösterdi.
Türkiye İstatistik Kurumu, ağustosta ayına ilişkin kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, ağustosta 203 bin 60 ton tavuk eti üretimi yapıldı. Üretim, yıllık bazda yüzde 5,9 azalırken aylık bazda yüzde 4,2 artış gösterdi.
Tavuk yumurtası üretimi ağustosta aylık bazda yüzde 4,6, geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 4,5 arttı. Bu dönemde 1 milyar 759 milyon 864 bin tavuk yumurtası üretildi.
Söz konusu dönemde kesilen tavuk sayısı, yıllık bazda yüzde 7,7 azalarak 111 milyon 780 bin adet olarak kayıtlara geçti.
Hindi eti üretimi aynı dönemde yüzde 29,1 azalarak 3 bin 920 ton oldu.
Ocak-ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla tavuk yumurtası üretimi yüzde 4,2 artarken tavuk eti üretimi yüzde 4,6, kesilen tavuk sayısı yüzde 7,5 ve hindi eti üretimi yüzde 11,9 azaldı.
Önemli Not:
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.
Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı,
küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı,
kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir
yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar.
Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”