DOLAR
42,34
EURO
49,13
STERLİN
55,84
GRAM
5.834,45
ÇEYREK
9.583,94
YARIM ALTIN
19.072,55
CUMHURİYET ALTINI
38.082,78

Selçuk Üniversitesi ve Türkiye Yazma Eserler Kurumu arasında iş birliği protokolü imzalandı

- Güncelleme Tarihi:

 Selçuk Üniversitesi ve Türkiye Yazma Eserler Kurumu arasında iş birliği protokolü imzalandı
Selçuk Üniversitesi ile Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı arasında önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Türk kültürü ve medeniyet tarihine ışık tutacak olan protokol ile el yazması ve nadir matbu eserlerin korunması, restorasyonu ve araştırmacıların istifadesine sunulması amaçlanıyor.

Protokolün imzalarını Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Dr. Coşkun Yılmaz attı. Protokol kapsamında Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile diğer birimlerindeki el yazması ve nadir matbu eserler, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğünde bakım ve onarım işlemlerinin yapılmasının ardından dijital ortama aktarılacak. Yıpranmış olan eserler, uzmanlar tarafından restore edilecek; dijital kopyaları oluşturulacak ve bu eserlerin birer dijital nüshası, Üniversite kütüphanesinin kullanımına tahsis edilecek.

Eserler, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğünün kütüphane raflarında "Selçuk Üniversitesi Nadir Eserler Koleksiyonu” adıyla yer alacak. Akademisyenler, idari personel, doktora ve yüksek lisans öğrencileri, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğündeki eserlerden ücretsiz faydalanabilecek. Selçuk Üniversitesi bu eserleri düzenleyeceği sergilerde teşhir etme hakkına da sahip olacak.  

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, protokol töreninde yaptığı açıklamada, eserlerin geleceğe aktarılmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, "Bu iş birliği, Selçuk Üniversitesinin bilimsel birikimini kültürel mirasın korunmasıyla birleştiren önemli bir adımdır. Türk kültür ve medeniyet tarihine ait yazma ve nadir eserlerin korunarak dijital ortama aktarılması, bu eserlerin gelecek kuşaklara güvenle taşınmasını sağlamakla kalmayacak; aynı zamanda araştırmacıların erişimini kolaylaştırarak akademik üretkenliği de artıracaktır. Bu önemli iş birliğine katkıları dolayısıyla Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanımız Sayın Coşkun Yılmaz ve Yazma Eserler Bölge Müdürü Sayın Bekir Şahin'e teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Yazma Eserler Kurumu (TÜYEK) Başkanı Dr. Coşkun Yılmaz da tüm imkânlarıyla Selçuk Üniversitesi ile farklı alanlarda da iş birliğini sürdüreceklerini belirterek protokol kapsamında devraldığımız bu eserler hızla dijitalleştirilecek, katalogları hazırlanacak ve herkesin istifadesine sunulacak. En iyi imkânlarla en güvenli ortamlarda muhafaza edilecek ve en yetkin uzmanlarımız tarafından restore edilecek eserler, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğümüzün raflarında "Selçuk Üniversitesi Nadir Eserler Koleksiyonu” adıyla yer alacak. Bu önemli iş birliği için Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER