DOLAR
43,40
EURO
50,29
STERLİN
58,12
GRAM
6.503,81
ÇEYREK
10.696,13
YARIM ALTIN
21.274,20
CUMHURİYET ALTINI
42.414,28

Kim Milyoner Olmak İster Sorusu: Ramazan Bayramı Bir Yılda İki Kez Ne Zaman Yaşandı?

 Kim Milyoner Olmak İster Sorusu: Ramazan Bayramı Bir Yılda İki Kez Ne Zaman Yaşandı?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında izleyicilerin merakla araştırdığı, takvimsel bir döngüye dayanan ilginç sorunun cevabı aşağıdadır:

Sorulan Soru

Türkiye'de Ramazan Bayramı en son hangi miladi yılda iki kere yaşanmıştır?

A: 2002 B: 2000 C: 1998 D: 1996

Doğru Cevap

Hicri takvim ile Miladi takvim arasındaki fark nedeniyle, Ramazan Bayramı yaklaşık 33 yılda bir aynı Miladi yıl içinde iki kez kutlanmaktadır. Türkiye'de Ramazan Bayramı'nın en son iki kere yaşandığı Miladi yıl 2000'dir.

Doğru Seçenek: B

Hicri takvim (ay takvimi) yaklaşık 354 gün sürerken, Miladi takvim (güneş takvimi) 365 gün sürer. Bu 11 günlük fark nedeniyle, Ramazan ayı ve dolayısıyla Ramazan Bayramı her yıl Miladi takvimde yaklaşık 11 gün erken başlar.

Bu döngü sonucunda:

2000 Yılında: Ramazan Bayramı hem yılın başında (Ocak) hem de yılın sonunda (Aralık) iki kez kutlanmıştır.

Bir sonraki Ramazan Bayramı'nın aynı Miladi yıl içinde iki kez yaşanacağı tarih ise 2033 yılı olacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER