DOLAR
43,37
EURO
50,28
STERLİN
58,08
GRAM
6.519,99
ÇEYREK
10.722,71
YARIM ALTIN
21.327,20
CUMHURİYET ALTINI
42.519,97

Paris’te hangisi yoktur? Kim Milyoner Olmak İster 200 bin tl’lik sorusu

- Güncelleme Tarihi:

 Paris’te hangisi yoktur? Kim Milyoner Olmak İster 200 bin tl’lik sorusu

Dünya çapında en çok turist çeken şehirlerden biri olan Paris'in ulaşım ve sokak düzeniyle ilgili oldukça ilginç bir detay bulunmaktadır.

Paris'te Hangisi Yoktur?

Cevap: Dur trafik levhası

Bu durumla ilgili şaşırtıcı detaylar şunlardır:

  • Tek Bir Levha Vardı: Uzun yıllar boyunca devasa Paris şehrinin tamamında sadece bir adet "STOP" (DUR) levhası bulunuyordu. Bu levha, 16. bölgede bir inşaat şirketinin çıkışında yer alıyordu ancak 2012 ile 2014 yılları arasında o da yerinden kaldırıldı.

  • Kural Nedir?: Paris trafiğinde "DUR" levhası yerine "sağdan gelene yol ver" (priorité à droite) kuralı geçerlidir. Kavşaklarda levha yoksa, sürücüler sağdan gelen araca yol vermek zorundadır.

  • Diğerleri: Paris'te çok sayıda sokak kedisi (özellikle yerel halkın beslediği), binlerce trafik levhası ve her köşe başında yaya geçidi mevcuttur.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER