Ozon Tedavisi Nedir ve Faydaları Nelerdir?
Ozon tedavisi nedir? Ozon gazi 3 oksijen molekülünün birleşmesinin neticesinde ortaya çıkmaktadır. Organik yapıda bulunan bileşikleri oksitleyerek, bozma potansiyeline sahiptir. Bu açıdan oldukça güçlüdür. Sağlıklı atmosfer yapısını bozan, solunum yoluyla vücuda alınması halinde birçok doku ve organda toksit etkiler oluşturan kimyasal, virüs ve bakteri gibi mikroorganizmalar üzerinde de yükse etki sahiptir.
Bu bakımdan ozon, günümüzde antiseptik etkisinin haricinde iltihap giderici, bağışıklık fonksiyonu düzenleyici, ağrı kesici gibi çok sayıda branşta tercih edilmektedir. Ozon gazı canlı organizmayla temas ettiği zaman hızlı biçimde moleküler oksijene ve oksijen radikallerine çevrilmekte, vücutta hafif düzeyde bir oksidatif strese yol açmaktadır. Böylece bir tehdit olarak algılanarak, savunma sistemlerinde görev alan enzimler uyarılır.
Ozon tedavisi böylece etkilenen bölge oksijen açısından zengin hale getirilerek, toksinlerden arındırılmaktadır.
Ozon tedavisi doğru sonuçları verebilmesi için verilecek doz dikkatli hedeflenmelidir. Yüksek konsantrasyonlarda toksik etki gösteren kimyasal molekül ile uygulanacak tedaviler, uzman hekimler kontrolünde yapılmalı, hastalar da yakından takip edilmelidir. Ancak tedavi herkese uygulanmamaktadır. Ana hatlarıyla söz konusu kişiler şu şekildedir;
Ozon tedavisi kimlere uygulanmaz listesinde bu gibi rahatsızlıklar ve hastalıklar vardır. Hekimler tedavi öncesinde muayene yapmakta, hastaların geçmiş hastalıkları ve kullandığı ilaçlar da öğrenilerek buna göre karar verilmektedir.
Ozon tedavisi faydaları açısından birçok avantaja sahiptir. Bunlar oldukça geniş olsa da bazıları şu şekildedir;
Ozon tedavisi birçok hastalıkta kullanılmaktadır. Bunlardan bir kısmı maddeler halinde şöyle verilebilir;
Ozon tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir için sayılabilecek çok sayıda hastalık vardır. Ancak uygulama, alanında uzman hekimler tarafında gerçekleştirilmelidir.
Ozon tedavisi nasıl yapılır? Bu tedavinin uygulanmasında tercih edilebilecek birçok yöntem vardır. Minör otohemoterapi, rektal insuflasyon, direkt intraarteriyel, majör otohemoterapi bunlar arasındadır. Bunların arasında belirleme yapılırken,
Majör otohemoterapi uygulanırken, hastadan 50 ile 100 mL arasında kan alınmaktadır. Ozon ile vücut dışarısında zenginleştirildikten sonra, özel sistemler ile korunan hastaya, uygun hızda geri verilmektedir. Ozon gazının kanla teması vücut dışında olduğu için düşük risk sahibidir.