DOLAR
43,37
EURO
50,28
STERLİN
58,08
GRAM
6.519,99
ÇEYREK
10.722,71
YARIM ALTIN
21.327,20
CUMHURİYET ALTINI
42.519,97

Yusuf Has Hacib yazdığı Kutadgu Bilig’i hangisinin bir hükümdarına sunmuştur? Kim Milyoner Olmak İster 100 bin tl’lik soru

- Güncelleme Tarihi:

 Yusuf Has Hacib yazdığı Kutadgu Bilig’i hangisinin bir hükümdarına sunmuştur? Kim Milyoner Olmak İster 100 bin tl’lik soru

Türk edebiyatı ve kültür tarihinin en temel taşlarından biri olan Kutadgu Bilig (Mutluluk Veren Bilgi), 11. yüzyılda kaleme alınmış ilk İslami Türk eseridir. Yusuf Has Hacib, bu devasa eseriyle devlet yönetimi, ahlak ve adalet üzerine öğütler verirken, onu dönemin güçlü bir Türk devletinin hükümdarına takdim etmiştir.

Yusuf Has Hacib, "Kutadgu Bilig"i Hangisinin Bir Hükümdarına Sunmuştur?

Doğru Cevap: Karahanlılar

Yusuf Has Hacib, 1069-1070 yıllarında tamamladığı bu eseri, Karahanlı hükümdarı Tabgaç Buğra Han'a (Ebu Ali Hasan bin Süleyman Arslan Han) sunmuştur.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER