E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Kırgızistan Meclisi’nde fesih tartışması: 32 milletvekili imza verdi

18 Eylül 2025 Perşembe 09:49
Meclis Başkanı Turgunbekuulu, inisiyatif grubunun gerekçesini haklı buldu. Fesih için genel kurulda çoğunluk oyu gerektiğini açıkladı.

Kırgızistan'da siyasi gündem, meclisin kendi kendini feshedip feshetmeyeceği tartışmalarıyla hareketlendi. Meclis Başkanı Nurlanbek Turgunbekuulu, bazı milletvekillerinin oluşturduğu inisiyatif grubunun fesih için imza topladığını duyurdu.

Turgunbekuulu, "Milletvekilleri bir inisiyatif grubu oluşturdu ve bana kendilerini feshetmek için gerekçeli bir dilekçe gönderdiler. Dilekçeyi 32 milletvekili imzaladı” dedi.

İnisiyatif grubunun gerekçesini haklı bulduğunu ifade eden Turgunbekuulu, gerekçeyi ise gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanı seçimleri ile milletvekili seçimlerinin tarihlerinin birbirine yakın olması olarak açıkladı.

Meclisin kendi kendini feshetmesi için genel kurulda çoğunluk oyunun gerektiğini vurgulayan Turgunbekuulu, ilerleyen günlerde sürecin netlik kazanacağını belirtti.

Görev süresi gelecek yılın sonunda bitecek olan 90 sandalyeli meclisin 7'nci dönem milletvekilleri, 2021 seçimleriyle göreve gelmişti. Meclisin feshedilmesi halinde seçimlerin yıl sonunda yapılması bekleniyor.

DİĞER HABERLER