E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Karaman’da hasadı devam ediyor! Fiyatı bin 855 lira

09 Aralık 2023 Cumartesi 14:12
Karaman’da ekilen pancarın tarlalardan sökülerek fabrikalarda şekere dönüşen yolculuğu devam ediyor.

Tarımın yaygın yapıldığı bereketli topraklara sahip Karaman'da, çiftçiler büyük emeklerle yetiştirdikleri pancarın hasadı devam ediyor. Yaklaşık bir aydır süren pancar hasadı, yağmurla birlikte yavaşlasa da tekrar hız kazanmaya başladı.

Pancar hasadı devam ediyor

Daha önce elle sökümü gerçekleşen pancar günümüz teknolojisiyle artık özel makineler ile sökülüyor. Şeker pancarları yığınlar halinde toplanıp isteğe göre kamyonlarla fabrikaya veya pancar alım noktalarına gönderiliyor.

Karaman'da bu yıl verim iyi

Şeker pancarı üretiminde bu yıl verimin iyi olduğu bereketli bir sezon geçiren Karaman, kantarlara ve Ereğli Şeker Fabrikasına teslim edilen pancar miktarı yaklaşık 400 bin ton civarını buldu. Karaman'da halen kota fazlası pancarlarla birlikte yaklaşık 200 bin ton civarı teslim edilmemiş pancarın olduğu belirtiliyor.

Dönümden 20 ton veriyor

Karaman'da pancar üreticileri, bazı bölgelerde dönüm başına 13-20 ton civarında ürün alıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yıl şeker pancarı alım fiyatının ton başına 1855 lira olduğunu belirtmesiyle birlikte çiftçiler şeker pancarını bu fiyattan satıyorlar.

(Selman Kaya)

DİĞER HABERLER