E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Mart ayı otomobil satışlarındaki dikkat çeken detaylar

03 Nisan 2024 Çarşamba 00:28
Mart ayı otomobil satışlarındaki oranlar açıklandı. Otomobil satış rakamlarında zirvedeki yerini koruyan Renault’u sırası ile Fiat ve ünlü Çin markası Chery takip etti. Açıklanan satış raporlarında dikkat çeken detay ise Fiat’ın yaşadığı ciddi düşüş oldu.

Nisan ayına girilmesi ile beraber mart ayı değerlendirmeleri başladı. Uzun bir süre durgunluk yaşayan otomobil sektörü son aylarda tekrar canlandı. Satışlardaki artış hız kazanırken en çok satan araba firmaları gündemdeki yerini almaya başladı.

Araç satışlarında ilk 3 firma!

Fiat Egea Sedan modeli 5.640 satışla liderliğini korurken, Renault'nun Clio modeli 5.459 satışla hemen arkasında yer aldı. Renault Megane Sedan, 3.416 satışla üçüncü sıradaki yerini aldı. Diğer taraftan, Fiat Egea Cross ve Toyota Corolla sırasıyla 2.957 ve 2.540 satış rakamlarıyla dikkat çekti.

Açıklanan oranlara bakıldığında mart ayı araç satışlarında Renault'un zirvedeki yerini Ocak ayından bu yana koruduğu görülüyor. Hemen arkasından gelen Fiat ise mart ayında ciddi satış kayıpları yaşadı. Yaşadığı kayba rağmen listedeki konumunu koruması dikkatlerden kaçmadı.

Mart ayı araç satış raporlarında bir diğer dikkat çeken detay ise kısa bir süre önce Türkiye pazarına girmiş olan Çinli dev marka Chery'nin satışları oldu. Çinli Chery'nin Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro modelleri mart ayı içerisinde yaptığı satış rekorları ile üçüncü sırada yerini aldı.

Türkiye otomobil piyasasında başlayan hareketlilik firmalar arasındaki yarışı da kızıştırdı. Özellikle fiyat olarak bir tık daha uyguna gelen ve donanım olarak da lüks araçları aratmayan Chery'in piyasalardaki yükselişi markalar için büyük önem arz ediyor.

DİĞER HABERLER