E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Bakan Fidan: Gazze’deki soykırımın durması için bir umut ortaya çıktı

09 Ekim 2025 Perşembe 22:22
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze ateşkes planında yer alan görev gücüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, “2 senedir devam eden Gazze’deki soykırımın durması için bir umut ortaya çıktı. Türkiye uluslararası çaba ortaya koydu, bu neticeyi aldığımız için mutluyuz“ dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Paris'te düzenlenen ve Gazze ateşkes planının ayrıntılarının görüşüldüğü toplantıya katıldı.

Toplantıda Türkiye, Fransa, Gazze temas grubu üyesi ülkeler ABD ve Avrupa Birliği Temsilcileri yer aldı.

Bakan Fidan toplantıyı TRT Haber'e değerlendirdi.

Fidan toplantıda, kalıcı barış için önerilerde bulunduğunu da ifade etti. "Gazze yeniden 7 Ekim 2023 öncesinde olduğu gibi açık hava hapishanesine dönmemeli" diyen Bakan Fidan, Netanyahu'nun planı bozma girişimleri konusunda uyardı.

"Türkiye uluslararası çaba ortaya koydu, bu neticeyi aldığımız için mutluyuz" vurgusunu yapan Hakan Fidan, 2 senedir devam eden Gazze'deki soykırımın durması için bir umudun ortaya çıktığının altını çizdi ve görev gücünün, anlaşmanın uygulanmasında kendine düşen görevleri yapacağına işaret etti.

DİĞER HABERLER