E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Bu bir ilk olacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim duasını Ayasofya’da yapacak

12 Mayıs 2023 Cuma 11:41
Seçim çalışmalarını İstanbul’da noktalayacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim duasını Ayasofya’da yapacak. Cumartesi gün içinde İstanbul’un ilçelerinde seçim turu yapacak olan Erdoğan, akşam namazını Ayasofya Cami’nde kılıp kampanyayı noktalayacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Sultangazi'de Sultançiftliği Merkez Camii önünde ve Bahçelievler'de Şirinevler Ulu Camii önünde düzenlenecek mitingler ile İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek 3.Türkiye Gençlik Zirvesi'ne katılacak.



Erdoğan seçim çalışmalarını İstanbul'da noktalayacak

Seçim çalışmalarına yarın da İstanbul'da devam edecek olan Erdoğan, seçim duasını Ayasofya'da yapacak. Cumartesi gün içinde İstanbul'un ilçelerinde seçim turu yapacak olan Erdoğan, akşam namazını Ayasofya Cami'nde kılıp kampanyayı noktalayacak.



Bu bir ilk olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimler öncesi her zaman Eyüp Sultan'a gider namazını kılıp duasını ederdi.



Ayasofya'nın camii yapılmasından sonra gerçekleştirilecek ilk seçimde Erdoğan, bu sefer Ayasofya'yı tercih etti. Böylelikle Erdoğan, seçim duasını ilk kez Ayasofya'da yapmış olacak.



Hayal gerçekleşti

2015'teki 7 Haziran seçimlerinden önce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dönemin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'le birlikte Ayasofya'da namaz kılacağı iddia edilmiş ancak iddia sonradan yalanlanmıştı.
 

DİĞER HABERLER