E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye emin ellerde güvendedir

15 Ekim 2025 Çarşamba 19:37
İki hafta aranın ardından yoğun bir gündemle toplanan Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Kabine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında iki haftalık aranın ardından toplandı.

Saat 17.00'da başlayan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 

Muhalefetle aramızdaki vizyon farkı kendini daha çok belli ediyor. Dünya fırtınalı bir dönemde ama Türkiye emin ve ehil ellerde güvendedir. Türkiye liyakatlı kadroların riyasetindedir. Bürokratlarımızla ülkemizin sorunlarına çözüm yolları geliştiriyoruz. 23 yılın engin tecrübesi ile politikalarımızı belirledik. Tuzağa düşmedik, oyuna gelmedik. 

Sumud filosuna güçlü moral verdik. Tahliye sürecini başarıyla yönettik. 18'i vatandaşımız olan toplam 91 aktivisti başarıyla Türkiye'ye getirdik. Aktivistlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Batı, tahliye operasyonlarımızdan övgüyle bahsediyor. 

Akkuyu'da elektrik üretimi yakında başlayacak. Ana muhalefetin balıkları öne sürerek yaptığı eleştirilere aldırmadan nükleer enerjiye yatırım yapmayı sürdüreceğiz.

Eskişehir'in Beylikova ilçesindeki nadir toprak elementleri sahasında bugüne kadar 310 ayrı lokasyonda yaklaşık 125 bin metre sondaj yapıldı. Çalışma sahasında nadir toprak elementleri Barit ve Florit başta olmak üzere tam 694 milyon ton kaynak olduğu tespit edildi. Beylikova'daki tesislerin başka ülkeye verilmesi söz konusu değil. Kim bunu iddia ediyorsa kendi ülkesine iftira atıyor demektir. Nadir toprak element sahasını biz işleyeceğiz.  

Deniz üzerine 3. havaalanımızı Trabzon'da inşa edeceğiz. 

GAZZE'DE ATEŞKES

Suriye'de istikrar kökleştikçe hey şey daha iyi olacak. Sadece Suriye'de değil, Gazze'de Türkiye ilk günden itibaren hakkında yanında yer aldı. Filistin direnişine kara çalmadık. 

Ateşkesten memnunuz. Gazze'de kırılgan da olsa güven iklimi oluştu. Gazzeli çocukların yüzü 2 yıldır ilk defa gülüyor. 

İsrail'in bozuk sicilinin biz de farkındayız, bu gerçeğe rağmen Gazzeliler umutlu olmak istiyor.

Ateşkes mutabakatın uygulanmasının takipçisi olacağız. Deklarasyonun sonuna kadar arkasında duracağız. Bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar mücadelemiz hız kesmeyecek. 

DİĞER HABERLER