E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da 47 noktadan su alınıp analiz yapıldı: İşte sonuçlar

18 Temmuz 2023 Salı 18:04
Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) il genelinde 47 noktadan su örneği aldı. İşte sonuçlar...

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü Su Kalite Kontrol Laboratuvarı, bölgenin en güçlü su laboratuvarı olarak hizmetini sürdürüyor.

Avrupa Akreditasyon Birliği Üyesi Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilen Su Kalite Kontrol Laboratuvarı'nda gelen talepler değerlendirilerek yapılan su analizleri, Konya'da verilen su hizmetinin kalitesini ortaya koyuyor. TSE EN ISO/ IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yetkinliği İçin Genel Gereklilikler Standardına göre uluslararası akreditasyonu onaylanan KOSKİ Su Kalite ve Kontrol Laboratuvarı'nda fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik olmak üzere yaklaşık 90 adet parametre analizi yapılıyor.

47 NOKTADAN ALINAN ÖRNEKLERİN ANALİZLERİNDEN OLUMLU SONUÇLAR ÇIKTI


Rutin analizler dışında, kontrol amaçlı analiz, dışarıdan gelen bedele tabi analiz, şikâyet analizleri ve içme suyu arıtma tesisleri analizleri gerçekleştiren KOSKİ, Şeffaflık ilkesi gereği düzenli olarak her hafta sosyal medya hesaplarından su analizlerini paylaşıyor. Su Kalite ve Kontrol Laboratuvarı 47 noktada aldıkları numuneleri inceleyen Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” standartlarına göre değerlendirdiği numunelerde ise olumlu sonuçlar aldı.

DİĞER HABERLER