E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Yüzyılın seçiminden ilginç görüntüler

14 Mayıs 2023 Pazar 14:44
Türkiye’de saat 08.00 itibariyle oy kullanma işlemi başladı. Yurdun dört bir tarafından oy kullanma işlemi devam ediyor. Sandıklardan zaman zaman ilginç görüntüler geliyor.
Önce seçim sonra sefer

Düzce'de muay thai milli takım antrenörü Muhammet Bişgin, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy kullanacağı okula yeniçeri kıyafeti ve at üzerinde geldi.



Kara Murat

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan Abdullah Cıla da Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, oy kullanacağı okula atla geldi. Cıla için "Kara Murat" benzetmeleri yapıldı.



Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan Kırgızlar da sandık başına giderek oyunu kullandı. Kırgız vatandaşları oy kullanmaya yöresel kıyafeti ile geldi.



Edirne'de yaşayan Gökhan Çevik, oy kullanacağı 75. Yıl İlkokuluna ailesi ve "Tarçın" isimli köpeği ile geldi.



Esenyurt'ta Nazım Cihan isimli vatandaş, alp kıyafeti giyip papağanıyla birlikte oy kullanmaya geldi. Papağan vatandaşların ve sandık görevlilerinin ilgi odağı oldu.



Sen de gel Karagözüm

Bursa'da uzun yıllardır "Hacivat" karakterini canlandıran Bülent Akay, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oyunu kostümüyle kullandı.



Mardin'de yaşayan 2 metre 51 santimetre boyuyla "dünyanın en uzun boylu adamı" unvanına sahip Sultan Kösen, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Mardin'in Derik ilçesinin kırsal Alibey mahallesinde oy kullandı. 2 metre 51 santimetre uzunluğundaki Kösen, 1010 no'lu sandıkta oyunu kullanmak için paravanın arkasına geçti.





 

DİĞER HABERLER