E-gazete
Konya'nın dışına çıkanlar farklı tat ve şekillerde etliekmek yapıldığını görmüştür. Kıymalı pideyi menüye etliekmek olarak yazanlar da var.  Ama etliekmeğin İzmir'deki muadili diğerlerinden çok farklı…
Sürekli tartışma konusu!
Konya'nın vazgeçilmez lezzeti etliekmek sürekli bir tartışma malzemesi haline getiriliyor. Sivas-Konya kavgası, asırlık lezzetin Konya'ya tescillenmesiyle bastırılsa da etliekmek, hızla yükselen fiyatıyla gündemde kalmayı başardı.  
İzmir'de muadil etliekmek!
Ülkedeki birçok büyük şehirde etliekmek restoranı bulmak mümkün... Ancak hepsinin ustası Konyalı değil... Yani şehir dışında etliekmek yemek isterseniz farklı tat ve şekillerde pideler "etliekmek” adıyla önünüze gelebiliyor. Etliekmeğin İzmir'deki muadili ise diğerlerini unutturacak cinsten… 
Lokmalık etliekmek!
İzmir'in Bayındır ilçesinde 150 yıldır fırınlarda pişirilen Bayındır Etli Ekmeği yöre halkının çok sevdiği bir ürün olarak öne çıkıyor. Bayındır Etli Ekmeği, nişanlı çiftlerde erkek tarafının kız tarafına gönderdiği hediyelerden biriydi.  Bunun dışında düğün, mevlit gibi etkinlikler için de halen yapılıyor. Yemek isteyenler harcını hazırlayıp fırının yolunu tutuyor.
Kuzu değil dana!
Baharat, soğan, maydanoz ve dana etinden kıyma ile yapılan harcın minik hamurlara yerleştirilmesiyle hazırlanan bu lokmalık pideler Bayındır'da çok seviliyor.