E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da Av Yasağı Denetimleri Sürüyor

22 Nisan 2025 Salı 14:04

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ile Güneysınır İlçe Müdürlüğü ekipleri, Güneysınır'daki göl ve göletlerde su ürünleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Karaya Çıkış Noktaları ve Sazlık Alanlar Kontrol Ediliyor

Yapılan açıklamada, göl çevresindeki karaya çıkış noktaları ve sazlık alanların detaylı şekilde kontrol edildiği, göl içerisinde de balıkçı teknelerinin varlığı ve yasak dönemde ağ kullanımına ilişkin ihlallerin tespitine yönelik denetimler gerçekleştirildiği bildirildi.

Av Yasağı 15 Haziran'a Kadar Sürecek

15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında geçerli olan av yasağı süresince, tüm avcıların Su Ürünleri Mevzuatı'na uymaları gerektiği vurgulandı. Kurallara aykırı hareket edenler hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında yasal işlem uygulanacağı hatırlatıldı.

Yetkililer, su kaynaklarının korunması ve balık popülasyonunun sürdürülebilirliği açısından yasaklara uyulmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER