E-gazete
Konya'daki bütün sularda av yasağı var. Üreme dönemini kapsayan yasağa ve cezalara rağmen kaçak avcılar durmuyor.
Gece baskını!
Konya'nın Seydişehir ilçesinde kaçak avcılara yönelik aralıksız denetim var. Gece saatlerinde avlandığı tespit edilen bir kişi radara takıldı. Suğla Gölünde operasyon için hazırlık yapıldı ve ekipler harekete geçti.
Kıskıvrak yakalandı!
Seydişehir Tarım ve orman İlçe Müdürlüğü teknik personeli ve Suğla Su Ürünleri Kooperatifi tarafından yapılan denetimde Suğla Gölüne açılan balıkçı kayığı durduruldu. Metrelerce ağa el konurken, ağa takılan sazan balıkları tek tek suya bırakıldı. Ele geçirilen balıkçı ağı da imha edildi.
40 Günden az kaldı!
Su ürünlerinin neslinin korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda Konya sınırları içerisinde bulunan bütün sularda 15 Mart -15 Haziran tarihleri arasında ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığı yasaklanmıştı. 15 Haziran'a kadar balıkçıların teçhizatlı olarak göllere yaklaşması bile yasak.
Mustafa ilker Şen