E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da mahallenin ortasına kazanlar kuruldu! Gelen misafirlere et ikram edildi

08 Haziran 2025 Pazar 20:40

Konya'da geçmişten günümüze ulaşan bazı gelenekler unutulmaya yüz tutsa da, bazıları halen yaşatılmaya devam ediyor. Hadim ilçesine bağlı Gezlevi Mahallesi'nde ise her yıl Kurban Bayramı'nda geleneksel olarak demleme usulü etli pilav pişiriliyor.

DEV KAZANLAR KURULDU, ETLİ PİLAVLAR PİŞTİ

Gezlevi'de bayramın üçüncü günü mahalle meydanına kurulan dev kazanlarda, demleme usulü etli pilav hazırlanarak hem köy halkına hem de dışarıdan gelen misafirlere ikram edildi. Yıllardır kesintisiz sürdürülen bu gelenek, bayramın birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunu simgeliyor.

DUALARLA SOFRALAR KURULDU

Sabahın erken saatlerinde mahallenin dört bir yanından bir araya gelen gönüllüler, kazanları kurarak hazırlıklara başladı. Özenle pişirilen pilav ve kurban etleri, öğle saatlerinde yapılan duaların ardından misafirlere sunuldu.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER