E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’daki denetimde yakalandı! 5 bin metre uzunluğunda

26 Nisan 2024 Cuma 08:43

Doğal hayatı ve su ürünlerinin korunması amacıyla, 15 Mart – 15 Haziran 2024 tarihleri arasında her türlü su ürünleri avcılığı yasaklanmıştı. 

90 günü kapsayan yasak kapsamında Konya'da sıkı denetim var. Ekipler havadan, karadan ve sudan denetim yaparak kaçak avcılara geçit vermiyor. 

Başta Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü olmak üzere bütün göl ve göletlerde 7/24 çalışma yapılıyor, kuş uçurtulmuyor. 

Sazlıklar arasında görünmeyiz zannettiler ama!

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver ve Su Ürünleri Kontrol ekipleri tarafından Beyşehir Gölü'nde koruma ve kontrol çalışması sırasında kaçak avlanan balıkçılar tespit edildi. 

Av yasağı döneminde göl içerisine atılan ağlar hemen farkedildi. Yaklaşık 5 bin metre ağa ve diğer av malzemelerine el konuldu. İlgili kişilere ceza yazıldı. 

Doğal hayat korunacak!

Beyşehir Gölü etrafındaki tüm karaya çıkış noktaları, sazlık alanlar, balık ve sülük avlak sahaları ekipler tarafından gözlem altında tutuluyor. 15 Haziran'a kadar sürecek yasak kapsamında dronlarla havadan, teknelerle sudan devriye çalışması yapılacak.

(Sibel Elmas)

 

DİĞER HABERLER