E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’nın şifalı lezzeti! Kilosu 250 TL’ye kadar çıkıyor

09 Eylül 2025 Salı 11:53

Konya'nın Hadim ilçesinde üzüm hasadıyla birlikte pekmezler de tezgâhlardaki yerini aldı. Özellikle tadı ve farklı aromasıyla öne çıkan Hadim Aladağ pekmezi, hem Konya'da hem de çevre illerde yoğun ilgi görüyor.

Torosların dik yamaçlarından sofralara

Torosların dik yamaçlarında bulunan Aladağ Vadisi, rakımı, iklimi ve toprak özellikleri bakımından üzüm yetiştiriciliğine son derece uygun bir bölge. Bu nedenle bölgede yüksek rekoltede üzüm üretimi yapılabiliyor. Burada yetiştirilen üzümler, Konya'nın yanı sıra Karaman, Mersin, Antalya ve İstanbul pazarlarında "Aladağ Üzümü” adıyla satışa sunuluyor.

Fiyatı belli oldu

Depresyondan kemik erimesine, kanserden cilt sağlığına kadar birçok alanda faydalı olduğu bilinen Aladağ pekmezi, bu yıl kilosu 150 ile 250 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Taklitlere dikkat!            

Pazarlarda ‘Aladağ Üzümü' etiketiyle satılan her ürün gerçeği yansıtmayabiliyor. Türkiye'nin farklı bölgelerinden getirilen bazı üzüm çeşitleri, Aladağ üzümü adıyla yüksek fiyatlardan satışa sunularak tüketiciyi yanıltabiliyor.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER