E-gazete
Afrika sıcakları bu yıl Türkiye'ye 40 gün önce giriş yapacak. Uzmanlar, Konya ve Adana'da hava sıcaklıklarında ani yükselişler yaşanacağı konusunda uyarıyor.
 
Türkiye, yaz mevsiminin bunaltıcı sıcaklıklarını bu yıl her zamankinden erken karşılayacak. Hava durumu platformu Hava Forum, Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının 40 gün erken etkili olacağını duyurdu.
Afrika kaynaklı sıcak hava sistemi, normalde temmuz ve ağustos aylarında Türkiye'yi etkisi altına alırken, bu yıl mayıs ayının son haftasında yurdu kavurması bekleniyor. Hava Forum'un açıklamasına göre, hafta sonu itibarıyla birçok ilde sıcaklıklar mevsim normallerinin oldukça üzerine çıkacak.
Paylaşılan bilgilerde, ani sıcaklık artışlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Uzmanlar, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı bulunan kişilerin günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkmaktan kaçınmaları gerektiğini belirtiyor. Bu yıl yaz mevsiminin çok daha erken ve sert geçmesi beklenirken, vatandaşların sıcak havalara karşı önlemlerini şimdiden almaları öneriliyor.