Konyaspor’da gözler gelecek sezona çevrildi. Yeşil-beyazlıların Sırp teknik direktörü Aleksandar Stanojevic, yeni sezon planlamasını yaptıklarını söyledi
Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'da yeni sezon planlaması başladı. Anadolu Kartalı'nın Sırp teknik direktörü gelecek sezona dair demeçler verdi. Stanojevic, gelecek sezonun planlamasını yaptıkların belirterek, ligde üst sıraları hedeflediklerini söyledi.
"Türbülans bir nokraydı”
Stanojevic, geldiği ilk haftalarda sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını anlattı. Çok zor bir periyotta göreve geldiğini vurgulayan Stanojevic, "Türbülans olan bir noktadaydı. Önceki teknik adamımızın başarısı yadsınamaz" dedi.
Sırp teknik adam depremden çok etkilenmiş
Türkiye'deki kariyerinin ilk günlerinde, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin yaşandığını anımsatan Stanojevic, "Elbette deprem, Türkiye'de yaşayan herkes için çok trajik bir durum. Bundan dolayı çok üzüldük ve hakikaten bu bizi çok yaraladı. Bundan dolayı bu sürecin de gelişimimize dezavantajı olduğunu söyleyebilirim" ifadesini kullandı.
"Ligde daha da ileri gittiğimizi söyleyebilirim"
Stanojevic, son haftalarda aldıkları galibiyetlerle takımda motivasyonun yükseldiğine işaret etti. Son Alanyaspor galibiyetinde istediklerini sahaya yansıttıklarını anlatan Stanojevic, "Fakat bundan önce istemediğimiz maçlar da oynadık. Şu anda ligde daha da ileri gittiğimizi söyleyebilirim. Gelecekte isteklerimiz doğrultusunda bir Konyaspor görebiliriz. Öncelikle ligde üst sıraları hedefliyoruz. Tabii ki burada transferlerin de önemli olduğunu göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Gelecek sezonun Konyaspor'unu o zaman daha net konuşabiliriz. Gelecek sezon planlamasına başladığımızı söyleyebilirim. Yönetimimiz ve kulübümüzle iletişim halindeyiz. Gelecek günlerde bunun planlama çalışmaları sürecek” diye konuştu.
"Taraftarlarımıza da çok büyük sevgim ve saygım var"
Stanojevic, ilk haftalarda alınan mağlubiyetlere rağmen kendisine verilen desteğe dikkati çekerek, "Öncelikle yönetim kuruluna, kulübümüze çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü çok zor anlarda bizi, kadromuzu ve oyuncularımızı olabildiğince desteklediler. Taraftarlarımıza da çok büyük sevgim ve saygım var. İç ve dış sahada olan bütün maçlarımızda inanılmaz bir ambiyans ve atmosferde bizi desteklemeye devam ediyorlar. Biz de teşekkür olarak gelecek sezon çok daha iyi bir şekilde beklentilerini karşılamayı hedefliyoruz" dedi.
"Dışarı çıktığımızda etli ekmeği olabildiğince deniyorum"
Türkiye'ye ve ülke kültürüne çok büyük bir saygı duyduğunu aktaran Stanojevic, "Buradaki tekniik adamlık kariyerime başladığımda çok zor bir periyottaydık. Sosyal aktiviteler ve Konya'yı gezmek için zamanım olmuyordu. Zamanla fırsat bulduk. Mevlana Müzesi ve Sille'yi seviyorum. Bunun nedeni de derin anlamlar içerdiğini hissedebiliyor olmam. Bu yerlerin verdiği enerji de elbette buna bir eklenti oluyor. Ekibimizle dışarı çıktığımızda da etli ekmeği olabildiğince deniyorum fakat kilomu kontrol etmem de gerekiyor” diye konuştu.