E-gazete
Güneydoğu'da sıcak hava alarmı... Gaziantep ve ilçelerinde pazar günü termometreler 37 dereceyi gösterebilir. Uzmanlar, hafta sonunun oldukça bunaltıcı geçeceğini belirtti.
Meteorolojik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası hafta sonu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alacak. Bu dalgadan en çok etkilenecek iller arasında Gaziantep de yer alıyor.
Pazar günü için yapılan tahminlerde, Gaziantep merkezle birlikte Araban, İslahiye, Karkamış, Nizip, Oğuzeli, Nurdağı, Şahinbey, Şehitkamil ve Yavuzeli ilçelerinde sıcaklıkların 37 dereceye ulaşması bekleniyor.
Çarşamba gününden itibaren yükselişe geçmesi öngörülen sıcaklıkların, hafta sonu zirveye ulaşacağı belirtiliyor. Hissedilen sıcaklığın 37 dereceyi bulacağı tahmin edilirken, yetkililer özellikle yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların dikkatli olmalarını öneriyor.
Vatandaşların günün en sıcak saatlerinde açık alanlarda uzun süre kalmamaları ve bol sıvı tüketmeleri tavsiye ediliyor