ALES SonuçIarı açıklandı! ÖSYM son dakika ALES sınav sonuçları açıklandı mı?

 ALES SonuçIarı açıklandı!  ÖSYM son dakika ALES sınav sonuçları açıklandı mı?
ALES sınav sonuçları için ÖSYM’den beklenen duyuru geldi. ALES 3 sınav sonuçları açıklandı. Yüksek lisans ve akademik kariyer planlayan adayların katılımı ile Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023-ALES/3) 19 Kasım tarihinde gerçekleşti. Yılın son oturumunun tamamlanmasının ardından ÖSYM ALES sınav sonuçları için değerlendirme işlemleri de tamamlandı. 2023 sınav takvimine göre söz konusu sınavın sonuçları belli oldu. Sayısal ve sözel testlerin sorulduğu ALES sınavı sonuçları, ÖSYM tarafından https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden sorgulamaya açıldı. Adaylar T.C kimlik no ve şifreleri ile sonuçlarını öğrenebilecekler. Peki 2023 ALES sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

2023 ALES sınav sonuçları son dakika duyurusu ÖSYM'den geldi. ALES sınav sonuçları erişime açıldı. Türkiye'nin 81 ilinde 19 Kasım tarihinde yapılan sınav sonrası ÖSYM sınav sorularını ve cevap anahtarını erişime açmıştı. Netlerini hesaplayarak ALES sınav puanları ile ilgili ön bilgi edinen adaylar, "ALES sınav sonuçları açıklandı" duyurusuna kilitlendi. ÖSYM takvimine göre sınav sonuçları 5 Aralık Salı günü belli olacak. ÖSYM kılavuz bilgisine göre ALES sınav puanları doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak bulunacak. Peki, ALES sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, ALES sonucu sorgulama ekranı ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

ALES SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

19 Kasım 2023 tarihinde uygulanan 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (2023-ALES/3) değerlendirme işlemleri tamamlandı.
Adaylar, sınav sonuçlarına 5 Aralık 2023 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir.

ALES SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ALES SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.
Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi

  • #ales #sınav sonuçları #ösym

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER