2024 asgari ücreti belli oldu! Oranlar güncellendi… Konyalılara Aile Bakanlığı’ndan 6.667 TL’lik destek müjdesi!

 2024 asgari ücreti belli oldu! Oranlar güncellendi… Konyalılara Aile Bakanlığı’ndan 6.667 TL’lik destek müjdesi!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımlarda yeni bir düzenlemeye gitti. Bazı sosyal yardımların ödemeleri artırıldı. İşte detaylar.

2024'te geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi süreci dün akşam saatlerinde tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 17.002 TL olacağını açıkladı.

Emeklilik yatırım fonları daha güçlü hale gelecek

Bu açıklamanın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yapmış olduğu destek ödemelerinde de artış gerçekleşti. Bu desteklerden biri de işe başlama yardımı. Son gelişmeler şöyle:

İŞE BAŞLAMA YARDIMI NEDİR, KİMLER ALABİLİR?

Türkiye'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine maddi yardımda bulunmaktadır. Bu sosyal yardım programları için gerekli şartları yerine getiren vatandaşlara nakit ödemeler yapılmaktadır.  

İşe Başlama Yardımı, Aile Bakanlığı'nın dikkat çeken sosyal yardım programlarından biri. Bu yardımdan, ihtiyaç sahibi ve işsiz vatandaşlar yararlanabiliyor. Aile Bakanlığı, düzenli sosyal yardım aldığı hanelerde yaşayan, 18 - 55 yaş arası, çalışmaya engeli olmayan işsiz vatandaşları İŞKUR'a yönlendiriyor. 

Esnaf ve sanatkara emeklilik için kredi kolaylığı

İŞKUR, bu vatandaşlara uygun işler buluyor. Vatandaşlar, İŞKUR'un gönderdiği iş görüşmelerine katılıyor. İşverenle anlaşıp işe giren vatandaşlara, Aile Bakanlığı tek seferlik nakit ödeme yapıyor. Bu ödeme, İşe Başlama Yardımı olarak adlandırılıyor.

İŞE BAŞLAMA YARDIMI NE KADAR OLDU?

İşe Başlama Yardımı, brüt asgari ücretin üçte biri kadar ödeniyor. Bu yardım, Temmuz 2023'ten beri 4.471 TL idi. Ancak, 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olacak asgari ücret zammı, bu yardımı da etkiledi. Brüt asgari ücret, yüzde 49 artarak 20.002 TL oldu. Bu da, İşe Başlama Yardımı'nın 6.667 TL'ye yükselmesi anlamına geliyor. Bu yardımı hak eden vatandaşlar, 2024 yılında 6.667 TL alacak.

İşe Başlama Yardımı, vatandaşlara büyük bir fırsat sunuyor. İşe giren vatandaşlar, en az 17.002 TL maaş kazanacak. Ayrıca, Aile Bakanlığı'ndan da 6.667 TL sosyal yardım alacak. Bu sayede, vatandaşlar hem iş sahibi olacak, hem de ek gelir elde edecek. Bu destek ödemesine e-devlet üzerinden ya da İŞKUR şubelerinden başvurabilirsiniz.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER