Bakan Bilgin EYT’liler ilk maaşını ne zaman alacak? sorusunu yanıtladı

 Bakan Bilgin EYT’liler ilk maaşını ne zaman alacak? sorusunu yanıtladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir canlı yayında EYT’lilerin ilk maaşını ne zaman alacağına ilişkin soruyu yanıtladı. Maaş hangi gün bağlanırsa ilk maaşın o ay içinde alınacağını ifade eden Bilgin, “Mart ayında EYT için başvuran herkes nisan ayında maaşlarını alacak. Hangi gün bağlanırsa o ay içerisinde alacak. Mayıs ayında bütün müracaat edenlerin maaşları ödenmiş olacak“ şeklinde konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, programda "EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak?", "Emeklilerin bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?", "Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?" gibi sorulara yanıt verdi.



"Martta başvuran nisanda maaşını alacak"

EYT'liler hakkında konuşan Bakan Bilgin, "Mart ayında EYT için başvuran herkes nisan ayında maaşlarını alacak. Hangi gün bağlanırsa o ay içerisinde alacak. Bir hak kaybı yok. İkincisi biz bu fazla mesaiyle çalışmayı hızlandırıyoruz. Mayıs ayında bütün müracaat edenlerin maaşları ödenmiş olacak." dedi.

"Mayıs ayında tamamının maaşlarını ödeyeceğiz"
Bakan Bilgin sözlerini şöyle sürdürdü: "Şunun altını çizmem lazım, olağanüstü bir çalışma. Ortalama bizim her ay maaş bağlanan emekli sayımız 35 bin civarında. Şu anda bağlanan işlemi tamamlanmış sayı 250 binden. Bağlandığı gün alacaklar maaşlarını. Devletimiz bu konunun kaynağını ayırmıştır. EYT'lilerimiz, emekliliği hak edenler maaşları, ikramiyeleri yatacaktır. Biz mayıs ayı içerisinde tamamının maaşlarını ödeyeceğiz."

"Şehit, gazi, dul ve yetimlerin maaşlarını asgari ücret düzeyine çıkardık"
Şehit, gazi, dul ve yetimlerin maaşlarını asgari ücret düzeyine getirdiklerini söyleyen Bakan Bilgin, "Güneydoğu'ya gittiğimizde daha çok korucu aileleri veya korucu dernekleri onların talepleriyle karşılaşmıştım. Onların dernek başkanlarına söz vermiştim. Dün onu da çözdük onların da emeklilerin maaşlarını 7 bin 500 TL yaptık. O aileler millet için ülke için her şeylerini vermiş aileler. Sosyal devlet bütün bunlara hassasiyetle yaklaşması gereken anlayışa sahip olmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Asgari ücretliyi koruyacak düzenlemeyi Temmuz'da yaparız"
Asgari ücrete ara zam konusunda da değerlendirmede bulunan Bilgin, "Asgari ücreti düzenlerken çeşitli şartlara bakıyoruz. Birincisi enflasyon. Alım gücünün azalması. Enflasyondaki iniş devam eder ama hayat pahalılığı sürerse bakarız ve asgari ücretliyi koruyacak düzenlemeyi temmuzda yaparız." açıklamasında bulundu.
 
  • #“EYT’liler ilk maaşını ne zaman alacak?“ #“Emeklilerin bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?“ #“Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?“ #Bakan Bilgin #Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin #EYT #EYT ilk maaş

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER