DOLAR
38,42
EURO
43,63
STERLİN
51,14
GRAM
4.190,08
ÇEYREK
6.887,22
YARIM ALTIN
13.765,44
CUMHURİYET ALTINI
27.402,98

Devletin verdiği doğum parası nasıl alınır? Doğum parası başvurusu nereden yapılır? Doğum yardımı ne kadar? İşte başvuru şartları

 Devletin verdiği doğum parası nasıl alınır? Doğum parası başvurusu nereden yapılır? Doğum yardımı ne kadar? İşte başvuru şartları
Resmi Gazete’de yayımlanan doğum yardımı düzenlemesi, yürürlüğe girerek ailelere destek sağlamaya başladı. Yeni düzenlemeye göre, her çocuk için farklı miktarlarda yardım ödemesi yapılacak. Özellikle ikinci, üçüncü ve sonraki çocuklar için 60 ay boyunca düzenli destek sağlanacak. Peki, doğum yardımı başvurusunda bulunabilecek kişiler kimler? İşte başvuru şartlarına dair detaylar...

Doğum yardımı nedir? Kimler doğum yardımına başvurabiliyor? Doğum yardımı başvurusu nereden yapılır? Anne ve babalar doğum yardımı düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından detayları merak ediyor.

DOĞUM YARDIMI NE KADAR?

İlk çocuk: 5.000 TL (Tek Sefer)

2. çocuk: 1.500 TL (60 ay)

3 ve üzeri çocuk: 5.000 TL (60 ay)

DOĞUM YARDIMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Doğum Yardımı, Türk vatandaşları ve Mavi Kart sahiplerine yönelik bir destek ödemesidir. Yardımdan faydalanabilmek için annenin, babanın veya her ikisinin Türk vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olması şarttır.

Bu destek, yalnızca 15 Mayıs 2015 ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için geçerlidir; bu tarihten önce doğan çocuklar için ödeme yapılmaz. Ancak, yeni doğan çocuğun ailede kaçıncı sırada olduğunu belirlemek amacıyla 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğmuş olan çocuklar da sıralamaya dahil edilir.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Doğum Yardımı başvurusu, canlı doğumun gerçekleşmesinin ardından ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işlemi yapıldıktan sonra "Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesinin” eksiksiz olarak doldurulması ve imzalanmasının ardından şahsen, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılır. Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılır.

Her ne statüde olursa olsun (hizmet alımı yoluyla istihdam edilenler dâhil) kamu kurum ve kuruluşlarınca istihdam edilen personel çalıştığı kuruma başvurur. Yurtdışında yaşayanların başvuruları ise Büyükelçilik ve Konsolosluklarca alınır. Yurtdışında yaşayanların Türkiye'de bulunmaları halinde ise herhangi bir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezine başvurmaları mümkündür.

DOĞUM YARDIMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER