DOLAR
40,30
EURO
46,60
STERLİN
54,01
GRAM
4.295,40
ÇEYREK
7.062,36
YARIM ALTIN
14.125,72
CUMHURİYET ALTINI
28.120,25

Maliye’den faiz haberlerine tepki!

 Maliye’den faiz haberlerine tepki!
Maliye, basında Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in beyanı olarak yayımlanan faiz haberlerinin doğru olmadığını belirterek, Şimşek’in bu yönde bir değerlendirmesi olmadığını bildirdi.

Açıklanan anket ve istatistiklerde piyasa katılımcıları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizinde indirim beklentisini dile getiriyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bir toplantıda bu bilgiyi aktarması, basında kendi görüşü olarak ele alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün Türkiye gazetesinde yer alan "Şimşek: Bu ay faiz indirimi bekliyorum” başlıklı haberin, kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğunu belirten bir açıklama yayımladı.

"HABER KAMUOYUNU YANILTICI NİTELİKTE"

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın duyurusunda şu ifadeler yer aldı: 

Bugün Türkiye gazetesinde yer alan "Şimşek: Bu ay faiz indirimi bekliyorum” başlıklı haber, kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olup yanlış bir şekilde aktarılmıştır.

"PİYASA BEKLENTİSİ, KİŞİSEL BEKLENTİSİ OLARAK YANSITILDI"

AK Parti Kızılcahamam İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in, piyasalarda oluşan faiz indirimi beklentisini dile getirdiği ifade, kişisel beklentisi gibi yansıtılmıştır.

"TEYİT EDİLMEYEN HABERLERE İTİBAR EDİLMEMELİ"

Sayın Bakanımızın faiz konusunda herhangi bir değerlendirmesi olmamıştır.
Bu çerçevede, tarafımızca doğruluğu teyit edilmeyen kulis ya da perde arkası adı altında yapılan haberlere itibar edilmemesi önem taşımaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

POLİTİKA FAİZİNDE SON DURUM

TCMB politika faizi en son yüzde 46 olarak açıklandı. Merkez Bankası'nın bir sonraki faiz kararı ise 24 Temmuz 2025, Perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER