Sürücüler müjde! Tabela değişecek: Akaryakıta 1 lira 40 kuruş indirim geliyor

 Sürücüler müjde! Tabela değişecek: Akaryakıta 1 lira 40 kuruş indirim geliyor
Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte benzin ve motorin fiyatlarında dalgalanmalar sürüyor. 25 Nisan 2024 Perşembe gününden itibaren motorine 1 lira 40 kuruş civarında bir indirim bekleniyor.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte benzin ve motorin fiyatlarında dalgalanmalar sürüyor. 23 Nisan'ın resmi tatil olması nedeniyle tabelalarda fiyat değişimi gerçekleşmeyecek. Ancak, 25 Nisan 2024 Perşembe gününden itibaren motorine 1 lira 40 kuruş civarında bir indirim bekleniyor. Bu düşüşle birlikte motorin fiyatı 40 lira 78 kuruşa gerileyecek.

ARAÇ SAHİPLERİNİN GÖZÜ AKARYAKIT TABELALARINDA

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor. Yaşanan tüm bu gelişmelerle birlikte araç sahipleri de gözlerini akaryakıt tabelalarına çevirmiş durumda.

LİTRE FİYATININ 40 LİRA 78 KURUŞA DÜŞMESİ BEKLENİYOR

İstanbul'da motorin litre fiyatı 42 lira 18 kuruş olarak görülürken, benzinin litresi ortalama 43 lira 58 kuruştan satılıyor. Motorinin litre fiyatına 25 Nisan'da gelmesi beklenen 1 lira 40 kuruş indirimin ardından İstanbul'da motorin fiyatının 40.78 TL, Ankara'da ise 41.64 TL olması bekleniyor.

Güncel motorin fiyatları ise şöyle:

İSTANBUL

Motorin 42.18 TL/LT

ANKARA

Motorin 43.04 TL/LT

 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER