DOLAR
39,93
EURO
46,90
STERLİN
54,40
GRAM
4.241,43
ÇEYREK
6.961,67
YARIM ALTIN
13.924,34
CUMHURİYET ALTINI
27.719,33

Başkan Altay duyurdu! Konya 118.000 tonla Türkiye’de 2. sırada! 3 ilçesinde hasat başladı

- Güncelleme Tarihi:

 Başkan Altay duyurdu! Konya 118.000 tonla Türkiye’de  2. sırada!  3 ilçesinde hasat başladı
Başta Ereğli, Çumra ve Karatay ilçelerimiz olmak üzere kavun hasatı şehrimizde devam ediyor.

Ayrıca "Çumra Kavunu” 2022 yılında Coğrafi işaret tescil belgesini alarak markalaşma yolunda önemli mesafe aldı. 

Bereketli olsun.

Başkan Altay paylaştı;

1. Türkiye'de Kavun En Çok Hangi Bölgelerde Yetiştirilir?

Türkiye kavun üretim haritasına göre kavun ülkemizde 4 bölgede yetiştirilmektedir. Bu bölgeler Karadeniz, İç Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesidir. Bu bölgelerden üretilen kavun sayesinde Türkiye, Avrupa'da en çok kavun üretilen ülke olmuştur.

2. Türkiye'de Kavun En Çok Hangi İllerde Yetiştirilir?

Ülkemizde kavun en çok Adana ilinde yetiştirilmektedir. Adana'daki kavun üretim miktarın yaklaşık 250 bin tondur. Ardından gelen iller; Denizli, Konya, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Manisa, Balıkesir, ve Çankırı'dır. En az üretim miktarına sahip il Bursa'dır. Kavun üretiminde yaklaşık 118.000 tonla Konya ülkemizde 2. sırada yer alıyor.

Kavunun yetiştirildiği önemli bir diğer yer de Manisa'nın Kırkağaç İlçesidir. Bu ilçeden yaklaşık 125 bin ton kavun elde edilmektedir.

3. Kavunun Yetiştirilme Koşulları Nelerdir?

Kavun ılık ve sıcak iklimlerde yetişmeye elverişli bir meyvedir. Yetişme süresi uzundur. Bu süre boyunca güneş, kuru hava, sıcak ve nemli bir toprak ister. Bu koşullarda kavun verimli olarak üretilebilir. Kavun tohumunun ekimi ilkbaharın sonuna doğru yapılmalıdır.

Kavun soğuk hava koşullarında üretime uygun değildir. Genellikle kumlu ve tınlı topraklara ekilmeli ve bol miktarda sulama yapılmalıdır. Kabuk rengi parlak, ağır ve olgunlaşmış kavunlar hasat edilebilir.

4. Kavunun Faydaları Nelerdir?

-Yüksek miktarda C vitamini içerdiği için bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar.

-Kalp ve damar sağlığı için faydalıdır.

-Vücuda enerji verir.

-Cide parlaklık verir.

-Adet düzensizliğinin düzeltilmesi için tüketilebilir.

-Ayrıca doğal bir yaşlanma karşıtıdır.

Reklam

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER