Belediye Maaşı Artırdı: Mart Ayında İşçiye En Az 47.500 TL Ödenecek!

- Güncelleme Tarihi:

 Belediye Maaşı Artırdı: Mart Ayında İşçiye En Az 47.500 TL Ödenecek!
Belediyelerde kadrolu ve kadrosuz işçi maaşı artıyor. Mart ayındaki duyuruda belediye, çalışanlarına en az 47.500 TL ödemeyi kabul etti. İşte yeni sözleşmede dikkat çeken detaylar...

Pek çok belediye, sendikalar aracılığı ile toplu iş sözleşmesi imzalıyor. Bu kapsamda çalışanların maaşları güvence altına alınıyor ve enflasyon göz önünde bulundurularak artıyor. Seyhan Belediyesi'nden güzel bir adım geldi. Kadrolu işçi maaşındaki artışla birlikte çalışanların alım gücü arttı.

Seyhan Belediyesi Çalışanlarına En Düşük 47.500 TL Maaş

Seyhan Belediyesi, kadrolu işçiler için yürüttüğü toplu iş sözleşmesi sürecini tamamlayarak en düşük kadrolu işçi maaşını 47.500 TL olarak belirlemiş durumda. Bu gelişmeyle birlikte diğer belediyelerde nasıl bir adım atılacağı merak konusu haline geldi.

Seçimlerden Önce Yeni Zam Açıklamaları Gelebilir

31 Mart Yerel Seçimler öncesinde belediyelerden kadrolu ve kadrosu işçiler için ödeyeceği en düşük maaş konusunda yeni açıklamalar gelebilir. Sendikalar, çalışanların daha yüksek maaş alabilmesi ve aynı zamanda çeşitli haklardan yararlanabilmesi adına yoğun çalışmalar yürütüyor. Konya'da da pek çok belediye, bu yıl yaptığı işçi maaş zammı ile gündeme geldi.

İkramiye Ödemeleri de Yapılıyor

Belediye çalışanlarına yalnızca maaş değil, aynı zamanda ikramiye ödemeleri de teklif edilebiliyor. Yılın belirli zaman dilimlerinde maaşa ek olarak ikramiye parası hesaplara yatırılıyor. Elbette bu durum, çalışanın bağlı bulunduğu belediyeye göre değişkenlik gösterecektir.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”