Karatay Mevlana Gül Bahçesi nerede: Gül bahçesine nasıl gidilir? Tam 13 bin 700 metrekare

Karatay Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Karatay Mevlana Gül Bahçesi ziyarete açıldı. Bahçe yeni olmasına rağmen gezi rotalarında ilk sıralara yükselmeyi başardı.

Karatay Mevlana Gül Bahçesi Nerede?

Karatay Mevlana Gül Bahçesi Nerede: Konya'nın Karatay ilçesi Karaaslan Üzümcü Mahallesi'nde 13 bin 700 metrekarelik bir alanda kurulan Karatay Mevlana Gül Bahçesi; gölgelikli salıncak, gül şemsiyesi, kamelya, gül takı, travers yürüyüş yolları, gül ağaçları ve daha birçok objesiyle ziyaretçilerinden tam not aldı. Onlarca çeşit gül ve bahçeyi süsleyen objeler binlerce fotoğraf karesini süsledi.

Konya'nın çiçek bahçeleri

Konya'nın çiçek bahçeleri: Karatay Mevlana Gül Bahçesi, Karatay Lavanta Bahçesi'ne komşu olarak kuruldu. İki bahçeyi bölen cadde renkleri ve kokuları da birbirinden ayırıyor. Yolun bir tarafında lavanta diğer tarafında ise gül kokuları yükseliyor. Renk renk, çeşit çeşit güllerle bezeli bahçede sabah saatlerinden itibaren yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşanıyor.

Karatay Gül Bahçesinde neler yapılır?

Karatay Gül Bahçesinde neler yapılır: Rengarenk güller ve irili ufaklı onlarca süs eşyası ile bezeli bahçe fotoğraf çekinmeyi sevenlerin uğrak mekanı oldu. Özellikle düğün ve nişan gibi özel günlerde çiftlerin tercih ettiği bahçe mis gibi kokusuyla da ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatıyor. Gül bahçesine giderseniz hemen yanı başındaki devası lavanta bahçesini de gezebilir, Karatay Belediyesi tarafından satışa sunulan ürünlerden (dondurma, gazoz, lokum, bitkisel yağ, sabun, kolonya vs.) alabilirsiniz.

Karatay Gül Bahçesine nasıl gidilir?

Karatay Gül Bahçesine nasıl gidilir: Karatay Mevlana Gül Bahçesine gitmek için toplu ulaşımdan da faydalanabilirsiniz. Şehir merkezinden hareket eden 31 numaralı Saraçoğlu otobüsü, 27 numaralı Selim Sultan otobüsü ve Saraçoğlu mahallesine gelen tüm toplu taşıma araçları ile bahçeye ulaşılabiliyor. Karatay ilçesi Karaaslanüzümcü Mahallesi Kosova Caddesi üzerindeki bahçeye özel aracınızla Konya şehir merkezinden kısa bir yolculuk yaparak gidilebiliyor. Bahçe saat 22.00'a kadar ziyarete açık.

Karatay Gül Bahçesinin konumu için tıklayınız:

  • #Karatay gül Bahçesi #Karatay Gül Bahçesine nasıl gidilir #Karatay Gül Bahçesinin konumu #Karatay Mevlana Gül Bahçesi nerede #Karatay Gül Bahçesi Nerede #Karatay Lavanta Bahçesi nerede #Karatay Gül Bahçesine git

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • Elif
    298 gün önce

    Ben gittim çok güzeldi. Telefonumun hafızası doldu foto çekmekten

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER