MasterChef All Star programı ile yeni tarifler ve ülkelere has yapılan yemekler izleyenleri tarfından gündeme gelmeye devam ediyor. MasterChef All Star'da hazırlanan arancini sosyal medyada merak konusu oldu. Türk mutfağına ait olmaması sebebiyle fazla kişinin bilmediği aranci herkes tarafından sürekli araştırılıyor.
ARANCİNİN ANA MUTFAĞI SİCİLYA (İTALYA)
Sicilya'da ünlü olmasına rağmen Türkiye'de fazla bilinmiyor. Sicilya kafelerinde sürekli hazırlanıp satılan ve günlük tüketilen bu tarif kızartma çeşitlerinden sadece biri ve en fazla tüketilen kızartma türü.
Bazı ülkelerde 'pirinç topları' olarak da bilinen aranciniyi evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Arancini'nin popüler hale gelmesi ile, birçok farklı çeşidi de ortaya çıktı. Kendi arancini'nizi kendinize has bir şekilde, sofranıza en çok yakışacağını düşündüğünüz iç dolgusu neyse onu kullanmayı deneyebilirsiniz. Kıymalı, peynir dolgulu, patatesli, sebzeli, bezelyeli… Aklınıza gelen çoğu malzeme ile bu küçük topları hazırlayabilirsiniz.
Sicilya'nın damak çatlatan meşhur arancini tarifi! Dışı çıtır çıtır içi lezzet dolu bu tarif. İşte dışı kıtır arancini tarifi ve malzemeleri.
MASTERCHEF ARANCİNİ MALZEMELERİ NELER?
2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin
15 gr tuzsuz tereyağı ekleyin
1 soğan, ince doğranmış olmasına dikkat edin ve ekleyin
1 büyük diş sarımsak, ezilmiş
350 gr arabario pirinci
1.4 lt sıcak tavuk veya sebze suyu
150 gr parmesan, ince rendelenmiş
1 limon, ince rendelenmiş
150 gr top mozzarella, 18 küçük parçaya bölünmüş
Kızartmak için sıvı yağ
Dışına Kaplama yapacakların hazırlaması gerekenler:
150 gr un,3 büyük yumurtayı hafifçe çırpacaksınız ve 150 gr galeta unu dışına kaplamayı yapabilirsiniz.
MASTERCHEF ARANCİNİ NASIL YAPILIR?
Tencerede yağ ve tereyağını köpürene dek ısıtın. Soğanı ve bir tutam tuzu ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Pirinçleri ekleyerek karıştırın. Sıcak sudan 3 kepçe ilave edin ve çekmeye başlayıncaya kadar tekrarlayın. Su bitip pirinç pişene dek bu işlemi tekrarlayın. Parmesan ve limon kabuğu rendesini ekleyerek soğutun. Soğuyan risottolar ile ceviz büyüklüğünde 18 eşit top yapın. Ortasına mozarella parçası koyun ve yuvarlak forma getirin. Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu ayrı kaplara koyarak hazırlanan topları önce una sonra yumurtaya en son ise galeta ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın.
Kızaran topları yağlı kağıda çıkartın ve tabaklara koyduktan sonra artık servise hazır... Afiyetle tüketebilirsiniz.