DOLAR
40,70
EURO
47,30
STERLİN
54,83
GRAM
4.441,29
ÇEYREK
7.272,78
YARIM ALTIN
14.591,05
CUMHURİYET ALTINI
29.046,65

Pazarlarda kredi kartı dönemi: Nakit taşıma zorunluluğu sona eriyor

 Pazarlarda kredi kartı dönemi: Nakit taşıma zorunluluğu sona eriyor
15 Ağustos’tan itibaren tüm pazarlarda POS cihazının zorunlu olacağı ve vatandaşların alışverişlerini kredi veya banka kartıyla yapabileceği bildirildi.

Kart kullanımının giderek arttığı bir dönemde pazarlarda sadece nakit paranın geçerli olması uygulamada güçlüklere neden oluyordu.

Semt pazarlarında sadece nakit taşıma zorunluluğu artık sona eriyor.

YÜZBİNLERCE PAZARCIYI İLGİLENDİRİYOR

Türkiye genelinde yüz binlerce pazarcıyı ilgilendiren yeni bir uygulama için düğmeye basıldı.

15 Ağustos'tan itibaren Türkiye genelindeki tüm pazarlarda POS cihazı kullanımı zorunlu olacak.

Vatandaşlar, pazar alışverişini kredi veya banka kartıyla yapabilecek.

Bu yeni uygulama, hem alışveriş yapanlar hem de esnaf için kolaylık sunacak.

VATANDAŞA DA PAZARCIYA DA KOLAYLIK

Vatandaşlar, alışverişlerini daha hızlı ve güvenli şekilde tamamlayabilecek. Böylece pazarcı için para üstü verme sorunu da tarih olacak.

PAZARLARDA KARTLI ÖDEME DÖNEMİ BAŞLIYOR

Artık pazarlarda nakit paranın yanında kredi kartı da kullanılabilecek. Pazarda alışveriş yaparken nakit bulundurma zorunluluğu sona eriyor.

UYGULAMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

15 Ağustos itibarıyla tüm pazarcı esnafı POS cihazı kullanmakla yükümlü olacak.

KOMİSYONLARA AYAR GETİRİLDİ

Komisyon oranlarının yüksekliği konusunda gelen talepler üzerine bankalarla görüşmeler yapıldı ve indirim sağlandı.

PAZARCILAR CEPLERİNDE TOMARLA PARA TAŞIMAKTAN KURTULACAK"

İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengül, Ensonhaber'e verdiği demeçte, günümüzde pazarcıların POS cihazı kullanmasının bir zorunluluk haline geldiğini ve bu konuda uzun süre önce girişim başlattıklarını belirterek şu bilgileri verdi:

Esnafımız uygulamaya hazır. Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu tarafından uygulamanın alt yapısı hazırlandı. Günümüzde tüketiciler kartla alışveriş yapma alışkanlığı geliştirdi. Pazarcılar için yalnızca nakitle çalışmak, ceplerinde tomarla para taşımak açısından zorluk yaratıyordu. Dolayısıyla bu uygulama bir zorunluluk oldu. Artık pazarcı esnafı hem nakitle hem de kartla alışveriş imkanı sunacak.

"BAKIRKÖY VE FATİH PİLOT BÖLGE OLACAK"

Uygulama 15 Ağustos'ta başlayacak. İstanbul'da Bakırköy ve Fatih ilçeleri pilot bölge olarak hizmet verecek. POS cihazı bulundurmayan esnafa ceza öngörülmüyor; ancak odalar ve federasyonlar bu uygulamayı tavsiye etmekle görevli.

"BANKALAR KOMİSYONLARI AŞAĞIYA ÇEKTİ"

Pazarcı esnafı kartla alışverişi kesilen komisyonların yüksekliği nedeniyle uygulamıyordu. Bankalar bu uygulamaya özel olarak komisyonların yüzde 1,5 ve 1'e çekti.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER