DOLAR
40,60
EURO
47,58
STERLİN
54,67
GRAM
4.370,54
ÇEYREK
7.175,47
YARIM ALTIN
14.351,94
CUMHURİYET ALTINI
28.570,62

2026 Avrupa Bisiklet Başkenti hedefiyle ilerleyen Konya’ya ACES’ten ziyaret!

 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti hedefiyle ilerleyen Konya’ya ACES’ten ziyaret!
Konya’nın 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti unvanı için yaptığı başvuru kapsamında bisiklet yatırımlarını incelemek ve bilgi almak üzere şehre gelen Avrupa Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu Başkanı Gian Francesco Lupatelli ve beraberindeki heyet, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile bir araya geldi. Heyete Konya’daki bisiklet konusunda hayata geçirilen örnek çalışmaları anlatan Başkan Altay, “2026 Avrupa Bisiklet Başkenti olmamız durumunda da birçok etkinlik yaparak özellikle halk kullanımının artırılması, veledromda uluslararası müsabakaların sayısının artırılmasını hedefliyoruz” dedi. ACES Başkanı Lupatelli, Konya’nın bisiklet konusunda özellikle Avrupa’da tanıtılması gerektiğini belirterek, yürütülen projeler için Başkan Altay’a teşekkür etti.

Avrupa Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (ACES) Başkanı Gian Francesco Lupatelli ve beraberindeki heyet, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı ziyaret etti.

Konya'nın 2023 yılında ACES tarafından verilen Dünya Spor Başkenti unvanını başarıyla taşımasının ardından, şehirde yükselen bisiklet kültürü ve artan bisiklet altyapısı yatırımlarıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya'nın 2026 Avrupa Bisiklet Başkenti unvanına adaylık için başvuruda bulunmuştu.

Başvurunun ardından bisiklet konusunda yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve bilgi almak üzere Konya'ya gelen ACES Başkanı Gian Francesco Lupatelli ve beraberindeki heyet, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'la bir araya geldi.

"BİSİKLET KONUSUNDA YAPILANLARI AVRUPA'DA GÖSTERMELİ VE TANITMALIYIZ”

Büyükşehir Taş Bina'da gerçekleşen ziyarette konuşan ACES Başkanı Lupatelli, Konya'nın Avrupa Bisiklet Şehri adaylığının hem Türkiye hem Asya hem de Avrupa için çok önemli olduğunu belirterek, "Bu başlık size çok önemli şeyler getirecek. Ben özellikle 91 bin bisikletin dağıtılmasına çok sevindim. Konya'nın bisiklet projesinin sadece profesyoneller, şampiyonlar için değil, halk için de olması çok önemli. Bunun için de teşekkür ederiz. Başvuru ve üyelik için de teşekkür ediyoruz. Bisiklet konusunda şehriniz tarafından yapılanları Asya ve özellikle Avrupa'da göstermeli ve tanıtmalıyız. Sizleri önümüzdeki aylarda düzenlenecek bir konferansa davet etmek istiyorum. Orada özellikle bisiklet dağıttığınız programdan da bahsedip herkesin örnek almasını sağlayalım dedi.

BAŞKAN ALTAY KONYA'DA BİSİKLET KONUSUNDA YAPILAN ÖRNEK ÇALIŞMALARDAN BAHSETTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, Konya'nın coğrafi yapısının uygunluğu nedeniyle eskiden beri bir bisiklet şehri olduğuna değinerek, "Hepimizin çocukluğunda bisikletle anıları, hikayeleri var. Çünkü sahip olduğumuz şey hep bir bisikletti. Şehir büyüdükçe, geliştikçe özellikle bisiklet kullanıcılarının güvenliğinden dolayı kullanımda bir azalma oldu ama son 10 yılda yaptığımız çalışmalarla bunu artırmaya çalışıyoruz. Önce güvenli bisiklet yolları inşa ettik. Türkiye'de 680 kilometrelik bisiklet yolu ile açık ara öndeyiz. Şimdi de bu yolların daha aktif kullanılmasıyla ilgili yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Çocuklara bisiklet dağıtımı, çocukların okula bisikletle gitmesinin teşvik edilmesi, özellikle kırsalda bisikletlerin tamir edilmesi gibi örnek işler yürütüyoruz” diye konuştu.

"2026 AVRUPA BİSİKLET ŞEHRİ OLMAMIZ DURUMUNDA, VELEDROMDA ULUSLARARASI MÜSABAKALARIN SAYISININ ARTIRILMASINI HEDEFLİYORUZ”

Konya'yı diğer şehirlerden ayıran önemli özelliklerden birisinin de şehre kazandırılan olimpik veledrom olduğunu kaydeden Başkan Altay, "Profesyonel manada da yarışların yapılacağı çok güzel bir ortama kavuşmuş olduk. Böylece hem halk kullanımı hem de profesyoneller için bir yapı yapılmış oldu. Bunu çok önemsiyorum. İnşallah takdirinizle 2026 Avrupa Bisiklet Şehri olmamız durumunda da birçok etkinlik yaparak özellikle halk kullanımının artırılmasını, veledromda uluslararası müsabakaların sayısının artırılmasını hedefliyoruz. Umarım, 2026 hepimiz için çok güzel ve bisikletle dolu bir yıl olur” değerlendirmelerini yaptı.

Ziyarette, Konya'da bugüne kadar hayata geçirilen bisiklet yolları, akıllı bisiklet uygulamaları, bisikletli ulaşımı teşvik eden projeler ve farkındalık çalışmaları hakkında heyete detaylı bilgi verildi.

2025 yılı için Avrupa Bisiklet Başkenti unvanı İngiltere'nin Manchester şehrine verilmişti.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER