DOLAR
39,50
EURO
45,67
STERLİN
53,80
GRAM
4.347,12
ÇEYREK
7.138,63
YARIM ALTIN
14.278,26
CUMHURİYET ALTINI
28.423,94

Başkan Altay: “Bu eğitim döneminde 26 bin öğrencimizi İstanbul’la buluşturduk’’

- Güncelleme Tarihi:

 Başkan Altay: “Bu eğitim döneminde 26 bin öğrencimizi İstanbul’la buluşturduk’’
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Atabey Gençliği Ecdadın İzinde” sloganıyla sürdürdükleri yüksek hızlı trenle günübirlik İstanbul tarih gezilerinin bu yıl da tamamlandığını, bu eğitim öğretim yılında programa 26 bin 11. Sınıf öğrencisinin katıldığını söyledi. Başkan Altay, “Öğrencilerimiz Selçuklu darülmülkünden Osmanlı’nın payitahtına bir tarih yolculuğa çıkararak ecdat yadigarı eserleri yerinde görme fırsatı buldu. Gezilere katılan tüm gençlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yüksek hızlı trenle günübirlik İstanbul tarih gezilerine, bu yıl 26 binden fazla öğrenci katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak Konya'da öğrencilerin milli şuurla ve manevi değerlerle yetişmesine büyük önem verdiklerini vurguladı. 

Medeniyet Okulu Projesi kapsamında "Atabey Gençliği Ecdadın İzinde” sloganıyla 11. Sınıf öğrencilerine yönelik sürdürdükleri günübirlik İstanbul tarih gezilerinin gençlere bu manada büyük katkı sağladığına değinen Başkan Altay şu değerlendirmeleri yaptı:

"Proje kapsamında 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi boyunca 31 ilçemizden 26 bin 176 gencimizi 64 yüksek hızlı tren seferiyle İstanbul'la buluşturduk. Öğrencilerimiz Selçuklu darülmülkünden Osmanlı'nın payitahtına bir tarih yolculuğuna çıkararak ecdat yadigarı eserleri yerinde görme fırsatı buldu. Bu anlamlı proje sayesinde şu ana kadar toplamda 112 bin 576 öğrencimiz İstanbul'un güzelliklerini görmüş oldu. Bu tür projelerle milli ve manevi değerlere bağlı, kültürel mirasına sahip çıkan bir neslin yetişmesine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde de projemizi sürdürerek gençlerimizi İstanbul'la buluşturmaya devam edeceğiz. Destekleri için Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu'na ve TCDD Genel Müdürümüz Veysi Kurt'a şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca gezilere katılan tüm gençlerimize, ailelerine ve emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.” 

ECDAT YADİGARI MEKANLAR ZİYARET EDİLDİ

Sabah erken saatlerde rehberler eşliğinde Konya'dan Yüksek Hızlı Tren'e binen öğrencilere yolculuk sırasında tarihi karakterlerin canlandırıldığı tiyatro gösterileri sunuldu. İstanbul'da; Ayasofya-i Kebir Camii, Sultan Ahmet Camii ve Meydanı, Gülhane Parkı, Eyüp Sultan Cami başta olmak üzere ecdat yadigarı mekanları ziyaret eden öğrenciler, katıldıkları boğaz turuyla da İstanbul'un güzelliklerine şahit oldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER