Bozkır Nerenin İlçesi? Tarihçesi, Gezilecek Yerleri

 Bozkır Nerenin İlçesi? Tarihçesi, Gezilecek Yerleri
Tarihi ve kültürel açıdan en çok dikkat çeken ilçeler arasında yer alan Bozkır ilçesiyle ilgili araştırmalar sürüyor. Peki, Bozkır nerenin ilçesi? Bozkır ilçesinin tarihi ve gezilecek yerleri nelerdir?
Yaklaşık dört bin senelik bir yerleşim yeri olduğu tahmin edilen Bozkır ilçesi, gezginler arasında oldukça popülerdir. Kültür ve tarihi araştırmalarda sık sık adından söz ettiren Bozkır ilçesinde pek çok medeniyete ve imparatorluğa ait kalıntılar vardır. Özellikle kültürel eserlere meraklıları cezbeden Bozkır ilçesi hangi ilimize bağlı? Bozkır nerenin ilçesi? Bu soruların yanıtlarını ve daha fazlasını yazımızda bulabilirsiniz.
 
 
Bozkır Nerenin İlçesi?
 
Bozkır ilçesi, Konya ilimize bağlı olup 1858 yılların başında ilçe olan bir yerleşim yeridir. Konya'nın tarihi eser ve kültürel geçmiş bakımından en önemli ilçeleri arasında gösterilir. Bozkır ilçesi Konya Ovası'yla Toros Dağları arasında engebeli bir arazi üzerinde konumlanır. Bozkır'ın tarihi, antik çağlara kadar uzanır ve ilçede çok sayıda tarihi kalıntılar ve eski yerleşim yerleri bulunmaktadır.
 
 
Konya il merkezinin kuzeydoğusunda yer alan Bozkır, pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tarihi ve kültürel zenginliklere ev sahipliği yapan Beyşehir, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de öne çıkar. Tarihi kalıntıları, doğal güzellikleri ve tarım faaliyetleriyle bilinen ilçede kültürel eserler çoktur. 
 
Konya Bozkır Tarihçesi 
 
Bozkır ilçesi tarihi bakımdan İsauralılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Anadolu Beylikleri ve Osmanlılar gibi farklı devletlerin hüküm sürdüğü bir yerleşim yeridir. M.Ö. 6 binli yıllarda İsauria bölgesinin başkenti olan Bozkır ilçesinin ilk adı İsaura Veus'tur. Bizanslılar bu yerleşim yerine Leontopolis yani Aslanlar Kenti demiştir. 1400'lü yılların başında ise Yalıhüyük ve çevresinde yaşayan Bozkır Bey, Leontopolis'e gelerek buranın adını Bozkır yapar.
 
 
Bozkır ilçesi, Konya ilinin güney kısmında kaldığı için konum olarak Akdeniz Bölgesine dahildir. Ancak kıyıya paralel uzanan Toros dağları geçit vermediği için Bozkır ilçesinde tipik olarak İç Anadolu iklimi yaşanır. Bozkır ilçesi, adının hakkını verecek şekilde yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlı geçirir. Konya'ya bağlı Bozkır ilçesi 1858 yılında ilçe olmuştur. 
 
Konya Bozkır Gezilecek Yerleri 
 
Bozkır ilçesi, tarih boyunca pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bunlar arasında İsauralılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Anadolu Beylikleri ve Osmanlılar vardır. Bu nedenle Bozkır ilçesinde hem tarihi hem de kültürel bakımından görülmesi gereken özel yerler bulunur.
 
 
Konya'ya bağlı Bozkır ilçesine yolunuz düşerse mutlaka görmeniz gereken yerler arasında şunlar yer alır:
 
Zengibar Kalesi 
Aygır Dibi Şelalesi
İsaura Antik Kenti 
 
Zengibar Kalesinin geçmişi 4 bin senelik tarihiyle Bozkır ilçesinde en önemli kalıntılardan biridir. İlçe merkezine yaklaşık 19 km uzaklıkta bulunan kaleye ulaşım sıkıntılı olsa da kültür turizmi bakımından sık sık ziyaretçi alan bir yerdir. Zengibar kalesi Konya'ya yerleşen İsauralılar tarafından yapılmıştır. Isauralılardan sonra Bizanslıların Leonopolis yani Aslanlar şehri aslında dedikleri bu yerleşim yeri çok fazla sayıda bir tarihi yapıya sahiptir. Bozkır ilçesi, Konya'da yerli ve yabancı ziyaretçilerine tarihi ve doğal güzellikleri keşfetme fırsatı sunan bir bölgedir.
 
Konya Bozkır Nerede?
 
Geçmişi antik çağlara kadar uzanan Bozkır, Konya ilimizin en popüler ilçeleri arasındadır. Konya'nın tarihi eser bakımından en gelişmiş ilçeleri arasında Bozkır öne çıkar. Bozkır ilçesi, Konya şehir merkezine yaklaşık olarak 116 km mesafededir. Orta Toros dağlarının eteğine kurulan bu yerleşim yeri engebeli bir arazi üzerindedir. Konya'ya bağlı Bozkır ilçesi 1858 yılında ilçe olmuştur. 
 
 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #konya #kony6a bozkır #konya haber #konya bozkır haber #bozkır nerede #bozkır ilçe

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER