DOLAR
41,64
EURO
48,85
STERLİN
56,24
GRAM
5.324,23
ÇEYREK
8.752,90
YARIM ALTIN
17.415,55
CUMHURİYET ALTINI
34.715,59

Konya’da 4 bin yıllık gelenek devam ediyor!

 Konya’da 4 bin yıllık gelenek devam ediyor!
Milattan önce 2000’li yıllardan günümüze uzanan turşu, Anadolu sofralarının vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren, probiyotik özelliğiyle öne çıkan turşunun yapımı ise dikkat isteyen bir süreçtir.

Tarihi milattan önce 2000'li yılların başına kadar uzanan turşu, Selçuklu döneminden günümüze Anadolu topraklarında yaygın olarak tercih ediliyor. Vücut direnci için önemli rol alan turşunun kurulma aşaması ise oldukça dikkat istiyor.

Tarihi 4 bin yıla kadar uzanan turşu, günümüzde de artan salgın hastalıklara karşı tercih ediliyor. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin yakalandığı hastalıklar, hastanelerde zaman zaman yoğunluğa neden olabiliyor. Bu nedenle birçok kişi doğal turşuya yöneliyor.

"YİYECEKLERİN DAYANIKLI KALMASI İÇİN MUTLAKA HAKİKİ KAYA TUZU TERCİH EDİLMELİ”

Turşunun kurulum aşamasında dikkat edilmesi gereken noktaları paylaşan turşucu Selman Kozan, turşunun probiyotik faydalarına, sindirim sistemini iyileştirmedeki etkisine ve doğru malzeme seçiminin önemine değindi. Özellikle hakiki kaya tuzunun turşunun dayanıklılığı ve sağlık açısından faydalarına vurgu yaptı.

"SALAMURA ÜRÜN EN AZ 20 GÜN İLA 1 AY BEKLEMESİ LAZIM”

Turşunun faydaları hakkında bilgi veren Kozan, sindirim ve bağışıklık sistemine katkılarının yanı sıra turşu suyunun da sağlığa pek çok faydası olduğunu aktardı. Turşunun olgunlaşması için en az 20 gün ile 1 ay arasında bekletilmesi gerektiğini söyledi.

"ÖZELLİKLE TURŞU SUYUNU HİÇ İHMAL ETMİYORUZ”

Turşu tüketicisi Samet Baydilli ise, dört mevsim turşu tükettiklerini belirterek özellikle biber ve salatalık turşularını tavsiye etti. Turşunun hem kültürel bir gelenek hem de sağlık açısından önemli olduğunu, özellikle turşu suyunun ailece ihmal edilmediğini vurguladı.

Kaynak: İHA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER