Konya’dan “Soykırıma karşı Gazze’nin çığlığı” kısa film yarışması! Toplam 30 gram altın verilecek

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’dan “Soykırıma karşı Gazze’nin çığlığı” kısa film yarışması! Toplam 30 gram altın verilecek
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, Meram Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi iş birliği çerçevesinde Gazze’deki insani krize dikkat çekmek için kısa film yarışması düzenleniyor.

Gazze konusunun hassasiyetini insanlığa tekrar tekrar hatırlatıp unutmamak, yıllardır süren zulme tepki çekmek içi Konya'da yapılacak olan ulusal yarışmanın şartnamesi ve başvuru için gerekli bilgiler TYB Konya Şubesi web sitesinde yer alıyor. 

TYB Konya Şubesi web sitesi: https://www.tybkonya.org.tr/

KONYA'DAN GAZZE İLE İLGİLİ KISA FİLM YARIŞMASI 

Bu yarışma, Gazze'deki acil insani duruma odaklanarak uluslararası platformda farkındalık yaratmayı amaçlıyor ve katılımcılara önemli bir ses verme fırsatı sunuyor. "Kısa filmlerinizle dünyaya bir mesaj gönderin. Duygularınızı objektifinize yansıtarak bu yarışmada yer alın ve Gazze'deki insanlık dışı zulmün altında ezilen masumların sesi olun…” düşüncesiyle, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, Meram Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi iş birliğiyle 'Soykırıma Karşı Gazze'nin Çığlığı' konulu kısa film yarışması düzenleniyor. 

Gazze'nin yaşadığı insani krize dikkat çekmeyi, bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefleyen yarışma; kurmaca, belgesel ve animasyon olmak üzere üç farklı kategoride düzenlenecek. Filmler, en az 1920x1080 çözünürlükte, MPEG ya da MP4 formatlarında hazırlanacak. Yarışmaya gönderilen filmlerin yayın hakları Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'ne ait olacaktır.

BİRİNCİYE 15 GRAM ALTIN

Katılımcılar 13 Eylül 2024 tarihine kadar en fazla yirmi dakika uzunluğundaki yapımlarını şahsen, kargo veya online olarak Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin belirlediği adreslere de gönderebilecektir.  Ödül töreni, Meram Belediyesi Tantavi Kültür Merkezi'nde yapılacak ve her kategoride birinciye 15 gram altın, ikinciye 10 gram altın, üçüncüye ise 5 gram altın takdim edilecektir. 

Alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek yapımların, dereceye girmesi halinde İngilizce, İspanyolca veya Arapça dillerinden birinin alt yazılı olarak gönderilmesi zorunlu olacaktır. 

Yarışma sonuçları, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak ve dereceye giren katılımcılar başvuru formunda belirttikleri iletişim bilgileri üzerinden bilgilendirileceklerdir.

 

(Selman Kaya)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER