DOLAR
38,42
EURO
43,64
STERLİN
51,17
GRAM
4.162,05
ÇEYREK
6.841,15
YARIM ALTIN
13.673,29
CUMHURİYET ALTINI
27.219,53

Konya’yı don vurdu! Tarlalardan ilk görüntü geldi: Uzman isim “büyük ihtimalle gitti’’ dedi

 Konya’yı don vurdu! Tarlalardan ilk görüntü geldi: Uzman isim “büyük ihtimalle gitti’’ dedi

Türkiye'nin tahıl ambarı olarak nitelendirilen Konya Ovası'nı don vurdu.

Konya'da gece saatlerinde yaşanan don olayı, tarım alanlarını olumsuz etkiledi. Özellikle Karatay ve Karapınar ilçelerinde kanola ve şeker pancarı tarlalarında büyük zarar oluştuğu bildirildi.

KANOLA TARIMI YENİDEN TEHLİKEDE

Karatay ilçesine bağlı Ağaçalı Mahallesi'nde gece yaşanan don sonrası kanola tarlalarından ilk görüntüler paylaşıldı. Bölgede kanola tarımının yeniden canlanmaya başladığını ifade eden Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Soylu, don olayının bu süreci olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Soylu, gerçek zarar boyutunun havaların ısınmasının ardından 2-3 gün içerisinde netleşeceğini ifade etti.

PANCAR TARLALARINDA EKSİ 5 SANTİGRAT DERECE ÖLÇÜLDÜ

Karapınar ilçesinde ise pancar tarlaları don olayından ağır şekilde etkilendi. Çiftçiler tarafından gece saat 04.00 sıralarında yapılan ölçümlerde sıcaklığın eksi 5 santigrat dereceye kadar düştüğü belirtildi. Paylaşılan ilk görüntülerde şeker pancarlarının büyük kısmının don nedeniyle zarar gördüğü gözlemlendi.

"PANCARLAR BÜYÜK İHTİMAL GİTTİ''

Karapınar ilçesinde çıkış yapmış şekerpancarı tarlasından görüntüler paylaşan, Süleyman Soylu, "Gece saat 4'de çiftçilerimiz eksi 5 santigrat derece ölçmüş, muhtemel sabaha doğru eksi 5 santigrat dereceyi bulmuştur .. Maalesef ilk görüntülerden pancarlar büyük ihtimal gitti'' ifadelerini kullandı.

(Mustafa İlker Şen)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • YE
    Yaşar Ercan
    10 gün önce

    Cifcilerimize geçmiş olsun.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER