Konya'da sın yıllarda artan uyuz vakalarının yanı sıra tahtakurusundan şikâyet edenlerin sayısı da artı.
Sivrisinekler gibi geceleri etkin olan ve insan kanıyla beslenen bu küçük böceklerden kurtulmak çok zor.
Konya'da tahtakurusu şikayetleri arttı!
Konya'da evlerinde özellikle geceleri gezinen böcekleri fark edenler büyük bir sorun yaşadıklarını sonradan anladı. Hızla çoğalan ve kurtulması çok zor olan tahtakurusu insanları canından bezdirdi. Normal böcek ilaçlarından etkilenmeyen tahta kuruları birçok evi istila etmiş durumda.
Önce uyuz ardından tahtakurusu!
Konya'da son yıllarda uyuz vakalarında artış yaşanmıştı. Uyuz şikâyetlerinin azalmaya başladığı dönemde bu kez tahta kurusu sorunu ortaya çıktı. Evde ilaçlama yaparak bu kan emici böcekten kurtulmayı deneyenler ya zehirlendi ya da hiç ilerleme kaydedemedi.
Profesyonellerden yardım alın!
Konya'da ardı ardına zehirlenme vakaları yaşanmış, can kaybı da olmuştu. Evlerini böceklere karşı ilaçlayan pek çok aile zehirlenme sorununu yaşadı. Tahta kurusu ile mücadele edebilmek için ilaçlama firmalarından yardım almak çok önemli çünkü gelişigüzel yapılan ilaçlama bu böceğe işlemiyor.
Eşyalarını yakıyorlar!
Tahta kurusu sorununu çözemeyen bazı aileler eşyalarını atmayı hatta yakmayı denedi ama evin her yerine, prizlere, parke aralarına, çatlaklara, eşyaların, kumaşların özellikle de yatakların köşelerine saklanan tahta kurularından bu şekilde kurtulmak imkansız. Bu böcekle mücadele edenlerin büyük bölümü profesyonel yardım alarak kurtulabildi.
Tahtakurusu insan kanı emiyor!
Çoğunlukla geceleri ortaya çıkan tahtakuruları insanları uykularındayken ısırıyor. Deriyi deldikleri uzun gagalarıyla kan emerek beslenen bu böcekler 10 dakika boyunca kan emmeye devam edebiliyor. Bazen alerjiye sebep olan ve ısırdıkları yerde sivrisinek gibi iz bırakan tahtakuruları doyduktan sonra saklanıyor. Çok hızlı çoğalan tahtakuruları kurtulması en zor zararlılardan biri olarak biliniliyor.
(Mustafa İlker Şen)