METEOROLOJİ AZ ÖNCE DUYURDU | Konya’nın 4 ilçesine çok kuvvetli geliyor! O saat aralığında evden çıkmayın! Konya bugün, yarın ve 5 günlük hava durumu

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 METEOROLOJİ AZ ÖNCE DUYURDU | Konya’nın 4 ilçesine çok kuvvetli geliyor! O saat aralığında evden çıkmayın! Konya bugün, yarın ve 5 günlük hava durumu

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden son dakika Konya hava durumu uyarısı geldi. 11 Mayıs Cumartesi günü Konya'nın 4 ilçesine çok kuvvetli rüzgar ve fırtına geliyor. Konya'da fırtına var mı, Konya'ya yağış geliyor mu? İşte Konya bugün, yarın ve 5 günlük hava durumu

Resim

Konya'ya çok kuvvetli rüzgar ve fırtına esecek

Meteoroloji az önce duyurdu.. Konya'nın Emirgazi, Karapınar, Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde güney yönlerden (50-80 km/sa) hızla rüzgar, yer yer hamleli kuvvetli fırtına (80-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Hafta sonu seyahat planı olan vatandaşların bir kez daha düşünmesinde fayda var. 

Meteoroloji Konya'yı sarı kodla uyardı!

Konya'da 11 Mayıs Cumartesi günü saat 09.00 ile 18.00 arasında kuvvetli rüzgar ve fırtınaya dikkat! Emirgazi, Karapınar, Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde beklenen rüzgar ve fırtına öncesinde son dakika Konya hava durumu uyarısı yapıldı. Meteoroloji ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda peş peşe uyarılarda bulundu.

Konya'ya bir uyarıda AKOM'dan!

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi sosyal medya hesabında az önce Konya için "Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor'' paylaşımı yaptı.

AKOM paylaşımında;

"Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor! Emirgazi, Karapınar, Ereğli ve Halkapınar ilçelerimizde 11 Mayıs Cumartesi günü 09.00 ile 18.00 saatleri arasında rüzgarın, kuvvetli rüzgar ve fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Vatandaşlarımızın çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, baca gazı zehirlenmesi ve toz taşınımı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.'' İfadelerini kullandı.

 

Konya'ya gök gürültülü sağanak geliyor! 

Meteoroloji'den alınan güncel raporlara göre Konya'ya gök gürültülü sağanak yağış geliyor. 10 Mayıs Cuma (bugün) etkili olması beklenen yağış 13 Mayıs Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Konya'da sıcaklık 2 dereceye kadar düşüyor

Konya'da 10 Mayıs Cuma (bugün) itibariyle beklenen gök gürültülü sağanak yağışla beraber hava sıcaklığı 10 derece birden düşüyor. Gündüz sıcaklığı merkez dahil 31 ilçede 25 dereceyken sağanak yağışla birlikte bir anda 15 dereceye düşmesi tahmin ediliyor.

Resim

Konya'nın Derbent, Derebucak, Emirgazi, Seydişehir ve Tuzlukçu ilçelerinde gece sıcaklığı 1-2 dereceyi görüyor. Mayıs ayında kış soğuğu yaşayacak ilçeler için Meteoroloji'den hazırlıklı olun uyarısı geldi. Özellikle termometrenin dibi gördüğü ilçelerde çiftçileri zirai don riski korkutuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Konya için 5 günlük hava durumu tahmini:

Bugün için Konya hava durumu Gök Gürültülü Sağanak Yağış, sıcaklık 25°

Yarın için Konya hava durumu Gök Gürültülü Sağanak Yağış, sıcaklık 21°

12 Mayıs 2024 Pazar Konya hava durumu Gök Gürültülü Sağanak Yağış, sıcaklık 16°

13 Mayıs 2024 Pazartesi Konya hava durumu Gök Gürültülü Sağanak Yağış, sıcaklık 15°

14 Mayıs 2024 Salı Konya hava durumu Parçalı Bulutlu, sıcaklık 17°

Konya için 5 günlük hava durumu tahmini:

(Meltem Gürbüz)

 

  • #konya hava durumu #hava durumu konya #konya kuvvetli rüzgar #konya rüzgar #fırtına konya #son dakika Konya hava durumu

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER