Seçime son 1 hafta! 2018 seçimlerinde Konya’da kim kaç oy almıştı?

- Güncelleme Tarihi:

 Seçime son 1 hafta! 2018 seçimlerinde Konya’da kim kaç oy almıştı?
14 Mayıs seçimlerine yaklaşılırken bir önceki seçimlerin oranları merak ediliyor. 2018’de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Konya’da oy dağılımı nasıldı? Kim, hangi parti kaç oy aldı? İşte detaylar.

24 Haziran seçimleri için Konya'ya 4 bin 701 sandık kurulmuştu. 1 milyon 543 bin 959 kayıtlı seçmenden 1 Milyon 382 Bin 92'si sandığa gitti. Kullanılan oylarda 1 Milyon 353 Bin 185'i geçerli sayıldı. Konya yüzde 89,52 oranında seçime katılım gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı için 6 isim yarıştı

24 Haziran 2018'de gerçekleştirilen seçimlerde kullanılan oy pusulalarında Cumhurbaşkanlığı için yarışan 6 isim vardı. O isimler; Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Temel Karamollaoğlu, Meral Akşener, Doğu Perinçek ve Selahattin Demirtaş'tı…

Konya'da kim kaç oy aldı?

Yoğun bir kampanya süreci sonrası sandıklar açıldı, oy verme işlemi yapıldı. Birçok isim umutla girdiği seçimden hüsranla karşılaştı. Kesin sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 52,59'la ipi göğüslerken, en yakın rakibi Muharrem İnce'ye yaklaşık 11 milyon oy fark attı. Peki, Konya ve ilçelerinde sonuçlar nasıldı?

Konya "Erdoğan” dedi

Konya'da açılan sandıklardan Recep Tayyip Erdoğan 971 bin 856 oy çıktı. Bu rakam oransal olarak çok büyüktü. Erdoğan Konya'dan yüzde 74,91 oranında oy almıştı. Muharrem İnce aynı sandıklardan 179 bin 32, Meral Akşener'e 107 bin 905 ve Temel Karamollaoğlu ise 18 bin 931 oy alabildi.



Konya İlçeleri Cumhurbaşkanı Seçimi Sonucu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya'nın Çumra İlçesinden yüzde 80,80, Karatay'dan ise yüzde 85,12 oranında oy aldı.



Milletvekilliği Seçimi

Cumhur İttifakı Milletvekili seçiminde Konya'dan 1,013,740 oy almayı başardı. Yeni Konya'daki geçerli oyların yüzde 74,9'u Cumhur İttifakına yazıldı. Millet ittifakı ise 283,741 oyla yüzde 21'de kaldı.



Partilerin Milletvekili dağılımı

24 Haziran 2018'de alınan sonuçlara göre Cumhur İttifakı Konya'dan 12 milletvekili ile meclise girerken, Millet İttifakı sadece 3 vekil alabildi. 



AK Parti Konya Milletvekilleri 

Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Leyla Şahin Usta, Ziya Altunyaldız, Hacı Ahmet Özdemir, Gülay Samancı, Abdullah Ağralı, 
Selman Özboyacı ve Halil Etyemez

MHP Konya Milletvekilleri 

Mustafa Kalaycı, Esin Kara



14 Mayıs seçimlerine son 1 hafta 

Türkiye şimdi 2023 seçimlerine hazırlanıyor. Sandıklar 14 Mayıs Pazar günü kurulacak. Seçmenler gelecek 5 yıl için ülkenin yöneticilerini belirleyecek. Sandıktan çıkacak sonuç sadece Türkiye'nin değil başta İslam coğrafyası olmak üzere bütün dünyayı etkileyecek.

 

  • #Seçim 2018 #Konyada hangi parti kaç oy aldı #Konya 2018 Milletvekilleri #2018 Seçim #2023 Seçim

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER