Kararan derz aralarına son! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz o mucizevi tarif!

 Kararan derz aralarına son! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz o mucizevi tarif!
Derz araları kararmasına bu iki malzeme ile kolayca son verebileceksiniz. Her evde bulunan malzemelerle tarifi kolayca hazırlayabileceksiniz.

Fayans aralarında yer alan çizgilere derz denir. Her ne kadar düzenli aralıklarla temizlense de zamanla biriken toz, kir sebebiyle renkleri değişir. Değişen renkleri ile insanı rahatsız eden derz araları hem hoş görünmez hem de sağlıklı değildir.

Ne yaparsak yapalım kararan, yosun tutan o derz aralarının temizleme işleminde çamaşır suyu akla ilk gelen temizlik malzemesi olsa da derz aralarının sararmasına neden olabilmektedir. Çamaşır suları insan sağlığını da olumsuz etkileyen bir kimyasal temizleyicidir.

Hem estetik açıdan hem de sağlıklı yaşam alanı sağlamak açısından her insanı rahatsız eden bu duruma doğal bir çare yok mu? Kimyasal ürün kullanmak istemeyen doğal yöntemler ile çözüm bulmak isteyen birçok kişinin merak ettiği formül ise aslında çok basit. Yalnızca birkaç malzeme ile dakikalar içerisinde hazırlanabilen bu mucizevi formül ile sizlerde derz aralarınızı beyazlatabilirsiniz.

DERZ TEMİZLİĞİ

İKİ MALZEME İLE KARARMAYI ENGELLEYİN

İki malzemeyle kararan derz aralarını anında beyazlamasını sağlayan formülün mucizevi ürünleri sirke ve karbonat. Cam şişenin içine karbonat ve sirkeyi koyun. Şişeyi iyice karıştığından emin olana kadar çalkalayın. Eşit miktarda derz aralarına sprey yardımıyla püskürtün.

Bir süre bekleyin ve yumuşak başlı bir fırça yardımıyla derz aralarını sürtün. Sirkenin güçlü asidi sayesinde kararmış bölgelerin beyazladığını göreceksiniz.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER